TAKARÉKON A BARANGOLÓ

A Barangoló Közhasznú Egyesület, alkalmazkodva a fennálló vírushelyzethez, továbbra is korlátozza tevékenységét.

Úgy gondoljuk, hogy továbbra is szükség van az óvatosságra, hogy ne segítsük a vírushelyzet romlását, még véletlenül sem. Ezért egyelőre nem indítjuk el szakköreinket, nem rendezünk illetve nem adunk helyet nagyobb rendezvényeknek, valamint felfüggesztjük a barangolós bútoraink rendezvényekre való kölcsönadását. Ez a döntés a helyzet biztonságossá válásáig marad érvényben.

Így egyelőre a szakemberek ajánlása alapján csak a véradásokat látjuk vendégül, illetve egyéni ügyfélfogadást biztosítunk a Barangoló Közösségi Házban. Az ügyfélfogadás időpontja változatlan: hétfőtől péntekig délelőtt 9 órától délig, délután 3 órától 6-ig fogadjuk „ügyfeleinket”.

Lehetőség szerint egyszerre csak egy főt fogadunk, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt.

A végegyházi lakosok tehát továbbra is igénybe vehetik az alábbi szolgáltatásainkat:

irodai szolgáltatások, elektronikus ügyintézés, tanácsadás, horgász ügyintézés, pályázati tanácsadás, adóbevallások készítése.

Civil szervezetek részére szervezetfejlesztés- és pályázati tanácsadás, különös tekintettel a hétfőtől induló Nemzeti Együttműködési Alap pályázataira, a LEADER források elszámolására, valamint a Falusi Civil Alap forrásainak lehívására.

Szokatlan és szomorú, hogy csak a szolgáltatások igénybevételére invitáljuk a végegyháziakat, hiszen megszoktuk már, hogy hetente többször is élettel telt meg a Barangoló Közösségi Ház. Gyerekek és felnőttek számára is sok olyan programunk volt itt, amely tartalommal töltötte meg az ő életüket is. Sajnos március 16-tól csendes közösségi házunk, bár folyamatosan készültünk arra, hogy ősszel újra indulhatnak hagyományos programjaink. Sajnos nem így lett, s előreláthatólag még egy jó ideig nélkülöznünk kell egymás társaságát. De inkább legyünk óvatosak, s vigyázzunk a magunk és mások egészségére.

Van, amit az idén sem szeretnénk kihagyni! Ez pedig a Barangol a Mikulás akciónk, melyre már sok ajándékot kaptunk, de amiből soha nem elég. Tehát idén is várjuk adományaikat, játékokat és sok-sok könyvet, hogy a végegyházi gyerekeket megörvendeztethessük idén is. Nyilván a csomagolásnál és a mikulásjárásnál idén a vírushelyzetre is tekintettel leszünk, körültekintően járunk majd el.

A Barangoló Közhasznú Egyesület számára nem állt meg teljesen az élet, hiszen a Barangoló Gyűjteményes Ház eszközbeszerzési pályázatára már megérkeztek a szövőszékek, fazekaskorongok, kiállítási vitrinek, valamint infrapanelek a fűtésünkhöz, és a szakmai munkához szükséges eszközök is beszerzésre kerültek. A gyűjteményes ház kiállítási anyagát is bővítjük, hogy nyitáskor még több információ és látnivaló fogadja a látogatókat.

Meglévő pályázataink adminisztrációja és elszámolása is folyamatosan zajlik. A háttérben tehát céljainkkal és kötelezettségeinkkel járó feladatainkat folyamatosan végezzük, s közben tartjuk a kapcsolatot együttműködő partnereinkkel, s folyamatosan segítjük egymást.

Reméljük, minél hamarabb megnyithatjuk a Barangoló Közösségi Ház kapuit a nagyközönség előtt! Addig is mindenki vigyázzon magára, legyen óvatos, s tartsa be a korlátozásokat!

Horváth Judit