Miénk itt a tér

15. FÖLD NAPJA KALANDTÚRA

A Barangoló Közhasznú Egyesület 2023. április 22-én, a föld napján rendezte meg tizenötödször hagyományos kalandtúránkat, mely délelőtt 9 órakor kezdődött a Barangoló Közösségi Házban.

Bővebben...

 

 

SZÁRAZ-ÉR HELYZETELEMZÉS

Objektív szemmel, amit gondolok a helyi vízfolyásunk helyzetéről. Sajnos az már kész tényként kezelhető, hogy a Száraz-ér haldoklik, legalább is az a része, ami érinti Végegyházát. Ennek okait sokan, sokszor keresték, de én leginkább abban látom, hogy minden érintett úgy van vele, mit is tehetnék én, hiszen ez egy nagy, kezelhetetlen probléma.

Bővebben...

 

SZÁRAZ-ÉR, AMI ÖSSZEKÖT!

Néhány hete ért véget az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amely során többek között néhány tonna elektronikus hulladéktól szabadítottuk meg a település lakosságát, és igyekeztünk a gyermekeket is a hulladékcsökkentésre sarkallni. De már itt is van az újabb, helyi környezetünket védő akciónk.

Bővebben...

 

ÚJRAHASZNOSÍTÁSI KÖRFORGALOM A BARANGOLÓBAN!

Egyesületünk, a Barangoló Közhasznú Egyesület az idei évben is csatlakozott az Európai hulladékcsökkentési hét programsorozatához, amelynek központjában az idén az újrahasználat, újrahasznosítás lesz.

Bővebben...

 

SZAVAZZ EGY GYEREKKUCKÓS PLAKÁTRA!

GyerekKuckónk rajzszakkörében 2019. november 16-án plakátokat készítettek a gyerekek, melyek az újrahasznosítás fontosságára hívták fel figyelmét. Ezzel az eseménnyel vette kezdetét a Barangoló Közhasznú Egyesület „Őszi Kukafitnesz Végegyházán” programsorozata, mellyel csatlakoztunk az idei Európai Hulladékcsökkentési Héthez.

Bővebben...

 

MEGVAN AZ ELSŐ EZRES…

Június közepén ért véget a Barangoló Közösségi Ház felújítása, természetesen csak fizikai valójában, hiszen számos engedély, elektromos ki- és bekötés még hátra volt.

Bővebben...

 

 VALAMI BŰZLIK VÉGEGYHÁZÁN…

Az utóbbi néhány évben figyeltünk fel arra, hogy egyre inkább romlik a helyzet településünkön, vagy - ahogy mondani szokták - valami bűzlik Végegyházán.

Bővebben...

 

ELSTARTOLT A KUKAFITNESZ ÚJRAHASZNOSÍTVA KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAM

Projektnyitó rendezvénnyel indult útjára a Barangoló Közhasznú Egyesület környezetvédelmi programja Kukafitnesz Újrahasznosítva címmel. A rendezvényre 2018. január 23-án került sor a Barangoló Közösségi Házban.

Bővebben...

 

ÖKODÉLUTÁN

Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva a Barangoló Közhasznú Egyesület 2017. november 25-én délután tartotta a „Játszd újra…” hulladékmegelőzési és újrahasznosítási hét Végegyházán című program záróeseményét, a gyerekeknek rendezett ökodélutánt.

Bővebben...

 

 

KUKAFITNESZ ÚJRAHASZNOSÍTVA, ISMÉTELHET A BARANGOLÓ!

A Földművelődési Minisztérium által kiírt pályázat kedvező elbírálása után rajtolhat el környezetvédelmi rendezvénysorozatunk. Ugyanis újabb támogatást kaptunk a hulladékcsökkentő lakossági szemléletformáló programunkra, a Kukafitneszre.

Bővebben...

 

Megkezdődött a házi szelektív gyűjtés nálunk is, ami azzal is jár, hogy mindenki megkapta a nagy sárga kukákat. Természetesen nem is lennénk végegyháziak, ha nem kísérné némi elégedetlenkedés és háborgás az eseményt.

Bővebben...

 

A Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület hetedik alkalommal is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért országos akcióhoz, melyhez idén a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai is aktívan részt vettek.

Bővebben...

 

A Barangoló Közhasznú Egyesület vehette át az idei Európai Hulladékcsökkentési Díjat egyesület-civil szervezet kategóriában 2017. május 18-án, Barcelonában.

Bővebben...

 

Negyedszer került megrendezésre a Száraz- ér a mi vizünk környezetvédelmi vetélkedő 2017. április 28-án délután, ezúttal Nagybánhegyesen, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában.

Bővebben...

 

A Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Gyermekekért Egyesület 2017. április 22-én rendezte meg a 10. Föld Napja Kalandtúrát, mely délelőtt 9 órakor kezdődött a Barangoló Közösségi Házban.

Bővebben...

 

A Barangoló Közhasznú Egyesület hetedik alkalommal rendezte meg községünkben hulladékcsökkentő akcióját, melyen 2017. április 1-jén délelőtt versengtek diákjaink az elsőségért a Barangoló Közösségi Házban.

Bővebben...

 

A Barangoló Közhasznú Egyesület madáretetők készítésére hívta a gyerekeket 2016. november 26-án délután, melyeknek az alapanyagául a mindenhol megtalálható PET palackot választottuk. Célunk az volt, hogy idén is jöjjön ezzel az ajándékkal a madarakhoz a Mikulás.

Bővebben...

 

A Barangoló Közhasznú Egyesület – csatlakozva az Európai Hulladékcsökkentési Héthez – 2016. november 19-én délután a feleslegesség vált csomagolóanyagok hasznos felhasználásával játszóházba hívta a gyerekeket Közösségi Házunkba.

Bővebben...

 

„Nulla hulladék” - hulladékcsökkentési hét Végegyházán, a Barangoló Közösségi Házban. A Barangoló Közhasznú Egyesület is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, amelynek fókuszában idén a csomagoló anyagok állnak. A rendezvénysorozatra november 19. és 27. között kerül sor, ahol is nem csak a gyermekek, de a felnőttek is találhatnak érdekes programelemeket.

Bővebben...

 

A Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület 2016. október 23-24. között környezetvédelmi és takarítási akciót hirdetett Végegyházán.

Bővebben...

 

Egy hét múlva, jövő vasárnap kerül sor a Nagy Ho-Ho-Ho Horgászversenyre, idén már kilencedik alkalommal. Ez a verseny, amelyet a Barangoló Közhasznú Egyesület szervezett a Száraz-ér partjára, sajnos már két éve nem találja a helyét.

Bővebben...

 

A Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület 2016. április 30-án, 14 órakor várta az önkénteseket a Barangoló Közösségi Házban, hogy faluszerte gyűjtsük a szemetet, valamint a Száraz-ér partján és a végegyházi Horgásztónál pihenőpadokat helyezzenek ki.

Bővebben...

 

A Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Gyermekekért Egyesület 2016. április 23-án rendezte meg a kalandtúrát, mely délelőtt 9 órakor kezdődött a Barangoló Közösségi Házban.

Bővebben...

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 5