Levelet kapott a barangoló a NAV-tól!

Megérkezett az értesítés az adóhatóságtól az idei évi adó egy százalék összegéről. Ezt az összeget az évi adóból ajánlhatja fel az adófizető egy a számára szimpatikusnak tűnő szervezet részére.

Bővebben...

 
 

Adószámunk: 18392944-1-04

A Barangoló Közhasznú Egyesület két közösségi térrel rendelkezik. A Barangoló Gyűjteményes Ház helytörténeti kiállításával és gyűjteményével Végegyháza egyik büszkesége, mely szabadidős tevékenységek helyszíne is játszóterével és focipályájával. A Barangoló Gyűjteményes Ház helytörténeti anyagát folyamatosan rendszerezzük, ismeretanyagát bővítjük.

2011 októbere óta áll a közösség rendelkezésére a Barangoló Közösségi Ház, mely nagyobb belső terével változatos programok helyszíne kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az épületet újjá varázsoltuk önkénteseink munkájával.

A Barangoló Gyűjteményes Ház és a Barangoló Közösségi Ház igény szerint folyamatosan nyitva áll a falu közössége előtt, egyesületünk tagjai, önkénteseink és az együttműködő szervezetek rendszeresen látogatják programjainkat.

A Civil Kerekasztal keretein belül nyújtott szolgáltatások, találkozók, tanfolyamok a községünkben működő civil szervezetek, önszerveződő közösségek, intézmények számára eddig is hasznosaknak bizonyulhattak, mindenki pozitív hatását saját szervezete számára kamatoztathatta. A kerekasztal további koordinálása továbbra is fontos feladat.

A gyermekek számára a már működő szakköreinket tovább működtetjük. A Barangoló Százlábú Tánccsoport, a Barangoló Gyermekíjász Klub mellett új szakköröket is indítottunk: a Barangoló Sakk Klub és a Média Klub is hetente várja a gyermek és felnőtt érdeklődőket. Folytatjuk környezetvédelmi oktatóprogramunkat Zöld Manóval az 1-6. osztályos iskolásoknak, valamint a tanítási szünetekben is változatos programokkal várjuk a gyerekeket. Nem csak az őszi és tavaszi szünetben, hanem  nyáron az egy hónapos Barangoló Bejárós táborban és a Horgásztáborban is térítésmentesen várjuk az óvodás és iskolás korú gyerekeket.

A felnőtt lakosság számára elsősorban szórakoztató programokat szervezünk a Barangoló Gyűjteményes Házban és a Barangoló Közösségi Házban. A település többi civil szervezetével összefogva belekezdtünk egy környezeti állapot javító programba, amelynek egyik része a község szélén található Száraz-ér partjának turisztikai hasznosításának folytatása. A másik elem pedig a romos házak eltakarítása és a belterületen levő elhanyagolt területek rendbetétele, amely célunk előrehaladott, a lebontható házak kijelölése folyamatban van, a keletkező föld a volt lődomb rekultiválását fogja szolgálni.

Legyél Te Is Önként-S! címmel, öt településre kiterjedő önkéntes projektünkben Kaszaperen, Mezőhegyesen, Mezőkovácsházán, Nagybánhegyesen és Végegyházán szociális és oktatási területen szervezünk programokat, a Közösségi Házunkban létrejött Önkéntes Pontunkon folyamatos tanácsadással állunk a szervezetek és magánszemélyek rendelkezésére, valamint önkéntes adatbázist hozunk létre. Ez a program az Új Széchenyi Terv támogatásával valósulhat meg.

A Végegyházi Kábel TV működtetésére és üzemeltetésére az önkormányzattal együttműködési szerződést kötöttünk. A kábeltelevíziónk beszámol a közösségünk híreiről eseményeiről, az adását heti egy alkalommal 17 település lakosai nézhetik meg.

Egyesületünk községünk kulturális és közösségi életének hajtó motorja és a településünk jó hírnevének öregbítője.


 
                         A Barangoló Közhasznú Egyesület Közhasznúsági jelentése

a 2011-es esztendőről

Bővebben...