Csökmőn küzdöttek a végegyházi horgászok

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége lassan két évtizede minden évben megrendezi a szövetség tagegyesületeinek elnökei és titkárai részvételével a már hagyománynak számító Elnöki-titkári Horgászversenyt.

 A helyszín 16 éve megszokott módon a gondozott vízpartú, ámde mégis természetes környezetű Csökmői Horgásztó. A verseny kitűzött időpontja az idei évben az elmúlt hétvége, szeptember 2-3-a volt. A megyéből 44 tagegyesület delegálta tisztségviselőit, továbbá részt vett a Szövetséggel több éve szakmai kapcsolatot ápoló Bihar megyei Aqua Chrisius Horgász Egyesület is. A mostani verseny „nemeshal fogó volt”, így a vándorkupát az összesítésben méretkorlátozott és tilalmi idős halakból legtöbbet fogó egyesület csapata vihette el.

Az idei évben a Végegyházi Sporthorgász Egyesület is meghívást kapott a versenyre, amit örömmel elfogadtunk. Az egyesületünket Gonda Tibor és Mikula István képviselte, lelkesen hajkurászva a halakat. A versenyre érkező kis csapatunk a sorsolás során nem túl szerencsésen húzott helyet, de ennek ellenére lelkesen vetették magukat a küzdelembe. A szomszédvárak közül Battonya és Mezőhegyes egyesületei is részt vettek a versenyben. A battonyaiak szerencsésen, vagy szerencsétlenül a negyedik helyen végeztek, lemaradva a dobogóról. a mezőhegyesiek - akárcsak a mieink - a mezőny második felébe szorultak. Természetesen egy ilyen versenyre fokozottan igaz, hogy nem a győzelem, a részvétel a fontos. Ezen a versenyen a mieink felmérték a viszonyokat, és már tervezgették milyen eszközöket vetnek be jövőre. A verseny természetesen elsősorban a barátságok szerzéséről, a kapcsolatok építéséről szólt, amiben azért sikeresen jártak el képviselőink. Természetesen, ha meghívást kapunk, jövőre is elküldjük csapatunkat erre a csodálatos versenyre.

Eredmények: Első helyen 49,36 kg fogott összsúllyal, kimagasló előnnyel és szaktudással nyert a Munkácsy Horgász Egyesület Gyuláról, követte a dobogó második helyén a Kamuti Béke Horgász Egyesület 25,38 kg hallal, a bronzérmes csapat a Közútkezelők Horgász Egyesület (Békéscsaba) lett 20,86 kg-mal.
 
 
Legnagyobb békés halért járó Budai Gábor Emlékserleget a Vízmű Sporthorgász Egyesület vitte haza, 9,05 kg-os ponttyal.
 
 
Legnagyobb ragadozó halért járó serleget az Okányi Horgász Egyesület nyerte el 5,20 kg-os süllővel. a díjat a Békés Megyei Hírlap ajánlotta fel.

forrás: a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége honlapja