Térségi Tehetségnap

"Összejönni - jó kezdés. Együtt maradni - haladás. Együtt is dolgozni - siker." (Henry Ford) Ez az idézet volt a mottója a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény térségi tehetségnapjának.

 Az esemény 2011. november 18-án 10 órakor kezdődött. A délelőtti tehetségkutatási előadásokat délután vidámabb, játékosabb vetélkedők követték, amelyre iskolánk tanulói is ellátogattak. Előzetes feladatként prezentációt készítettek a gyerekek egy adott országról, amelyről jó alaposan fel is kellett készülni. A negyedik, ötödik és hatodik osztályt megcélzó feladatsorozatban Jámbor Krisztina (5.o), Kemény Dóra (4.o.), Rádai Barnabás (5.o.), Szellék Andrea (6.o), Szellék Attila (4.o.) képviselték iskolánkat, Templomos Lovagok néven.

 

A vetélkedő egy elméleti- és egy sportversenyből állt.

"Egy vagyok a huszonhétből" jeligével játékos EU-ismereti vetélkedő kezdődött. Először minden csapat bemutatta a prezentációját a kapott országról, amelyre a többi csapatnak erősen kellett figyelni. Ezután az elhangzottakból, majd külön az EU-ról, kvíz kérdésekre válaszoltak a gyerekek. A szervezők érdekes feladatokkal is készültek. A prezentáció részeként a versenyzők elmondták a "saját" országukról alkotott verset. is. A szellemi erőfeszítés után játszóházzal, valamint különböző logikai és táblajátékokkal lehetett lazítani, közben reformkonyhai ételekkel frissülhettek fel.

Játékos, vidám csapatverseny következett, ahol a gyerekek csapatokban dolgoztak, felosztották a feladatokat: kerékpározás bolondbiciklivel, sífutás szárazföldön, zsákban futás.

A különböző feladatok eredményeit összesítve alakult ki a végeredmény. Iskolánk csapata nem ért el dobogós helyezést, viszont remekül érezték magukat, jó volt egy kicsit kimozdulni otthonról, megméretni magukat más iskolák tanulóival.

Szántó László

Forrás: ÁMK Végegyháza