Mézes elismerés

A végegyházi Általános Iskola három negyedikese – Kemény Dóra, Sipos Adrienn és Szellék Attila – a IV. Méz és Mézeskalács fesztivál rajzpályázatának díjazottja lett.

A Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület a  IV. Méz és Mézeskalács fesztivál keretein belül  gyermekrajz pályázatot hirdetett általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára.

A pályázati kiírás témája, a méh, a méhészeti tevékenység, a méz szerepe az egészséges táplálkozás jegyében.

A mézet sokan szeretjük, s velük együtt a méhecskék is közel állnak szívünkhöz. Sőt, sok gyerek ismerkedett meg a nyáron, a Barangoló Bejárós Táborban a méhek életével, a méztermelés fortélyaival Gyebnár Tibor méhész segítségével. A pályázati kiírást is ő hozta el nekünk, s mi örömmel rajzoltunk a megadott témáról még a téli szünet előtt.

A beérkezett pályaműveket szakértői zsűri bírálta el, s már decemberben megtudtuk, hogy iskolánk 4. osztályából Kemény Dóra, Sipos Adrienn és Szellék Attila rajzai elismerésben részesültek. Sajnos nem tudtunk elmenni a díjátadóra, de megtudtuk, hogy a nyertes pályaművek a fesztivál ideje alatt kiállításra is kerültek.

A napokban érkezett a rajzok jutalma, a „mézes elismerés”, a díjnyertes pályázókat okleveles elismerésben és a pályázati kiírás témájával kapcsolatos jutalomban részesítették. Természetesen nagy-nagy örömmel vették át ajándékukat a gyerekek osztályukban. Gratulálunk nekik!

 Horváth Judit