Biciklitúra Kaszaperre

A Barangolások az Egészség Földjén című projekt jóvoltából Kaszaperre bicikliztek Végegyházáról a barangolni vágyók 2013. szeptember 28-án délelőtt, de ezen kívül sok minden történt még a Barangoló Közösségi Házat elhagyván...

A Barangoló Közhasznú Egyesület Barangolások az Egészség Földjén című projektje több egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programnak ad helyet nálunk, Végegyházán. Ilyen például az őszi biciklitúra, melynek túravezetője Szántó László volt.

Hívására szívesen pattantak a gyerekek nyeregbe. Reggel nyolckor gyülekeztek a Barangoló Közösségi Ház előtt, ahol Laci bácsi eligazítása és a kerékpárok átvizsgálása után útnak is indultak, hogy meglátogassák a Kaszaperi Napok programját. Egy kicsit később a Barangoló Íjász Klub tagjai is követték őket. Mi kényelmesen, busszal érkeztünk, a sport csak a helyszínen kezdődött egy íjász bemutatóval, majd a kilátogatók íjászkodásának segítésével.

Mindkét csapat „otthonra” talált a Legyél Te Is Önként-S! asztalunknál, ahol önkéntes keresztrejtvénnyel vártuk a kaszaperi falunapozókat. A megfejtőket önkéntes pólónkkal örvendeztettük meg, emlékeztetve őket erre a szép napra.

S mivel alaposan megéheztünk, dél körül mindenki nagyon megörült a pizzának és a kólának. Azt mondanom sem kell, hogy bőven volt alkalmunk arra is, hogy alaposan körülnézzünk. Volt, aki játszott, volt, aki kézműveskedett is emellett, lényeg, hogy senki sem unatkozott. Kellemes napunkat még csak tetézte, hogy kellemes volt az időjárás is. Nagyon jól éreztük magunkat, s az biztos, hogy tavasszal ugyanígy várjuk a kerékpározni szeretőket biciklitúrára.  

A mai nap támogatói, segítői: Augusz Anett, Horváth András, Takács Béla, Takács Márk, az Új Széchenyi Terv, Végegyháza Községi Önkormányzat. Köszönjük szépen!

Horváth Judit

Fotó: Takács Márk