Tokaji barangolások

A végegyházi Civil Kerekasztal tagjai 2013. október 5-6. között idén másodjára barangoltak, ezúttal Tokajba.

A túrát a Barangoló Közhasznú Egyesület szervezte, hiszen egyesületünk koordinálja a kerekasztalt, melynek a legtöbb végegyházi szervezet és intézmény tagja. Az eddigi kirándulások kellemes visszhangja után közel ötvenen vállalkoztunk a nagy útra, hogy együtt töltsük ezt a hétvégét.

Szombaton reggel 5 órakor indultunk a piactértől, hogy minél több időt tölthessünk Tokajban. Az ötórás út után elhelyezkedtünk a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola kollégiumában.

 

Az időzítésünk is nagyon jó volt, hiszen ezen a hétvégén a Tokaji Szüreti Napok sok látnivalóval fogadtak bennünket és velünk együtt a sok száz idelátogató turistát is.

 

A sétálóutca kirakodóvására, borkóstolói lépten-nyomon megállítottak bennünket, de folyamatos programok is szórakozást nyújtottak. Persze a borospincéket sem hagytuk ki, de a természetjárásra is volt alkalmunk.

Az időjárás is kedvezett nekünk, gyönyörű napsütésben sétálhattunk, csak este hűlt le a levegő.

De másnap ismét enyhe időre ébredtünk, s a délutáni indulásig még volt alkalmunk bejárni Tokaj eddig még fel nem fedezett utcáit.

A Civil Kerekasztal harmadik kirándulásáról még haza sem tértünk, már sokan feliratkoztak a következő utunkra, hiszen most is jól éreztük magunkat, jó volt együtt lenni, jó volt világot látni. S reméljük, lesz még folytatás!

A közösségépítő kirándulásunkat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

Horváth Judit

Fotó: Takács Márk, Horváth László