Nagybánhegyesi civil nap

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete szervezésében a civil konferenciára került sor 2014. február 22-én, a nagybánhegyesi Polgármesteri Hivatalban.

A Partnerek közötti együttműködések – hálózatépítési lehetőségek egy kistérségben című konferencián Pocsajiné Fábián Magdolna, az egyesület titkára köszöntötte.

Elsőként a hálózatépítés folyamatáról és az eredményes hálózatok működésének formáiról, kereteiről tartott előadást Bárdos Ferenc, az Életfa Környezetvédő Szövetség ügyvezetője, aki Egerből érkezett hozzánk.

Ezt követően békés megyei jó gyakorlatokkal ismerkedhettek meg a résztvevők. A Közkincs Kerekasztal működését Jankó Erzsébet, a Kalocsa Róza Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője mutatta be, valamint beszélt a kistérségi kulturális rendezvények szervezésének tapasztalatairól a mezőkovácsházi járásban.

A végegyházi Civil Kerekasztal működtetése a gyakorlatban volt a következő előadás, melyet a Barangoló Közhasznú Egyesület koordinál. Szó esett a havi rendszerességgel megrendezésre kerülő találkozókról, a karácsonyi Civil Kerekasztalról, Végegyházi Majálisról, a kirándulásainkról, a Végegyháza Közösségéért emlékplakett kitüntetettjeiről, valamint a Civilek Házáról.

Rövid szünet után az „Újra öltünk és örökítünk” – hímző szakkörök újraindítása a közösségi művelődésben Békés megyében című mintaprogram bemutatására került sor. A vendégeket Pepó Jánosné, a Nagybánhegyesi Szlovák Hagyományőrző Közhasznú Egyesület elnöke és Jancsó Ottó, Nagybánhegyes polgármestere köszöntötte.

 

A kiállítást Kocsis Klára,  a   Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodájának vezetője nyitott meg. A kiállítás március 10-ig tekinthető meg, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.        

Horváth Judit