Mutasd magad…!

A Mutasd Magad Dél-Békés amatőr művészeti rendezvény március 22-i fordulója a mezőhegyesi József Attila ÁMK-ban került megrendezésre, melyen a hazai produkciók mellett végegyházi előadásokat is megtekinthetett a közönség.

A Kalocsa Róza Nonprofit Kft. Dél-Békési Kistérség Közkincs Kerekasztala  ebben az évben ötödik alkalommal rendezte meg Mutasd Magad Dél-Békés címmel amatőr művészeti rendezvényét, melyre vers-próza, ének-zene, tánc és egyéb kategóriában jelentkezhettek az előadók. A mostani fordulóra Kaszaper, Mezőhegyes és Végegyháza egyéni és csoportos produkcióit várták.

Összesen huszonegy produkcióval neveztek be Mezőhegyesről és Végegyházáról.

Perlaki Edit köszöntötte a vendégeket és a fellépőket, majd kiállítás megnyitójával kezdődött a rendezvény. Molnár László, végegyházi fiatalember fotóiból rendeztek az ÁMK aulájában kiállítást, melyet Deli Zoltánné Szabó Éva nyitott meg. Majd Kovácsné dr. Faltin Erzsébet köszöntője után kezdődött a kulturális seregszemle.

Változatos, szórakoztató műsorban lehetett részünk ezen a délutánon, melyen a kulturális élvezeten kívül ki-ki szurkolhatott a versenyző fellépőknek is, mi elsősorban a végegyháziaknak.

A közel három órás előadás után a zsűri következett. A zsűri elnöke Falusi László zenész, zenepedagógus, a zsűri tagjai pedig Duma Zsolt, a Duma Színház vezetője és Mészáros Mihály, a Békés Megyei Jókai Színház színművésze voltak, akik értékelték a produkciókat. A mai versenyen is arany, ezüst és bronz minősítést kaphattak a versenyzők.

A végegyházi előadók közül ezüst minősítést kapott az Alkony Dalkör és Lászlóné Varga Zsófia ének kategóriában, bronz minősítést kapott Búzás István ének kategóriában, Mihály Terézia szavalata, Makhajda Sándorné és Mihály Terézia Betti néni című jelenete, valamint a Barangoló Százlábú Tánc-csoport.

Mindenki nagy szeretettel fogadta a nyerteseket, s ezt követően még arra is volt lehetőség, hogy a zsűri személyes tanácsát is kikérhessék az érdeklődők.

A legjobbak egyben meghívást is kaptak a május 24-én megrendezésre kerülő DÉL-BÉKÉSI SZÁZSZORSZÉP gálaműsorra is.

Horváth Judit