Másodszor is biciklire pattantunk

A Barangoló Közhasznú Egyesület uniós forrásból megvalósuló Barangolások az Egészség Földjén programjában ismét biciklitúrát szerveztünk 2014. április 05-én. Szombaton 8 óra előtt már gyülekeztek az érdeklődők a végegyházi Barangoló Közösségi Házban.

A borongós idő ellenére sokan jöttek, nem tántorította el őket a szomorkás reggeli idő. Indulás előtt még mindenki kapott almát is, hogy vitaminnal kezdjük a napot.

Huszonegy elszánt kerékpárossal indultunk el a Végegyháza-Mezőhegyes-Tótkomlós-Kaszaper-Mezőkovácsháza-Végegyháza körtúrára, melynek vezetője immár második alkalommal ismét Szántó László volt.  Indulás előtt most is elmondta, hogy mire figyeljünk, és a többieknek hogyan tudunk jelezni, ha valami baj történne.

Az első nagyobb állomás Tótkomlóson volt,  ahol a programunk jóvoltából mindenkit megvendégeltünk, és ki-ki elfogyaszthatta az általa kért ennivalót és olthattuk szomjunkat is.  Ezután nem maradt el a jól megérdemelt desszert sem. S hogy felkészüljünk utunk további részére, még egy kis erőmerítés erejéig pihenőt tartottunk,  hogy a kellemes ebédet és a biciklizés fáradalmait ledolgozzuk.

Majd mindenki újult erővel vágott neki túránk hátralevő részének.  Tótkomlósról elindulva útvonalunk következő állomása Kaszaper volt,  ahol a gyerekek egy kis időre a birtokukba vették a játszóteret.  Ám ezt nem élvezhettük sokáig, hiszen itt az időjárás már sajnos közbeszólt, és tovább kellett indulnunk.

Ezután már Mezőkovácsházán át haladva meg sem álltunk Végegyházáig, a Barangoló Közösségi Házig.  A biciklitúra résztvevőin a fáradtság legapróbb jelei sem látszódtak, annak ellenére, hogy több mint 40 km-t tettünk meg. 

A mai nap segítői: Dékány Ildikó,  Nagy Gábor, Szántó László, Takács Márk István.

Programunk az Új Széchenyi Terv támogatásával valósult meg.

Takács Márk István