Orosházára barangoltak a táborosok

A Barangoló Bejárós Tábor tagjai 2014. július 10-én Orosházára kirándultak: a Szántó Kovács János Területi Múzeumba és a Tornyos Kaland Farmra látogattak el.

Végre elérkezett a nagy nap! Első kirándulásunk az idei táborban. Utunk először Orosházára vezetett, ahol a Szántó Kovács János Területi Múzeum munkatársai láttak vendégül.

Végignéztük a múzeum kiállítótermeit, Andi néni beszélt nekünk a régi idők tárgyairól, bemutatta a XVIII-XIX-XX. századi tárgyakat, melyek az Orosházán élők mindennapjait jellemezték, és néhány igen érdekes dolgot is láttunk, mint például az első bírói széket, Rózsa Sándor pisztolyát vagy a világháborúban készített lövedékhüvelyből készített vázát.

Még a kisebb táborosok is nagy figyelemmel kísérték a tárlatvezetést. A gyerekek a tárgyak egy részét ismerték , de jócskán volt újdonság, érdekesség számukra.

A múzeum megtekintése után Kati néni hívott bennünket kézműveskedni, nemez labdát készítettünk.

A nemezdarabkából vizes-szappanos kézzel gömbölygetve hamarosan kialakultak a kis golyók, melyeket folyamatosan tovább simogatva mindenki számára elkészült egy új játék. Mindenki büszke volt készítményére.

Délelőtt még egy kis játszóterezésre is futotta időnkből, majd étterembe mentünk megebédelni.

Napunk második részét a Tornyos Kalandfarmon töltöttük. Sok játék ismerős volt a gyerekek számára, mint az ugrálóvár, a rodeóbika, a gladiátor, a trambulin, a gólyaláb vagy a százlábú.

Igen ám, de itt nem kellett kivárni a sorunkat, mert a kalandpark ezen a délutánon csak a miénk volt.

A táborosok ezen kívül hamar felfedezték a számukra újdonságot jelentő játékokat is.

Ilyen volt a mini quad, az íjászat, az akadálypálya, melyről kis drótpálya vezetett le, s végül a torony oldalán a mászófal, s a csúcs a toronyból induló drótpálya volt, mely feltette kirándulásunk utolsó állomására a koronát.

Első kirándulásunk így egy igazi nagy kaland lett, folytatása majd következik!

Barangoló Közhasznú Egyesület