II. Magyar Sakkvilág Kupa

 Ászár, 2014 - végegyházi részvevőkkel!

 

Idén másodjára került megrendezésre Ászáron a Magyar Sakkvilág Kupa sakkversenyen. Ez a verseny a 2000 lakos alatti települések számára nyújt egy lehetőséget, hogy összemérjék tudásukat. Minden megyéből a legjobbak jöttek el, sőt még volt szerencsénk határon túli versenyzőkkel is megmérkőzni. Már tavaly is igen színvonalas rendezvényt sikerült létrehozniuk a szervezőknek, amit az idei még felül is múlt.

Idén új csapattal és nagy lelkesedéssel indultunk utunkra. Négy fős társaságunk most igen csak vegyesre sikeredett, első táblásunk Szlamcsik András, a végegyházi sakkélet atyja, második táblán Klovács János, Végegyháza jelenlegi sakkbajnoka, ők képviselték az idősebb korosztályt, míg a harmadik táblán Sári Norbert, a negyedik táblán jómagam, Horváth András Zsolt a fiatalságot.

Mivel Norbert és én már tavaly is voltunk ezen a versenyen, így már az érkezéskor sok ismerős arccal találkoztunk, felelevenítettük a tavalyi történeteket, valamint megismerkedtünk az új versenyzőkkel. Szállásunk ismét a kisbéri Kincsem Hotel volt, ahol nagyon kellemes fogadtatásban részesültünk.

Másnap korán reggel indultunk az ászári általános iskolába, ahol a megnyitó után meg is kezdtük a versenyt. A kezdeti csalódások után igen gyorsan talpra álltunk, és ahogy haladtunk a fordulókkal, egyre jobban formába jöttünk. A napot 6 ponttal zártuk, ami a középmezőny aljának felelt meg. A sakk partik után szabad program, múzeumlátogatás, borkóstoló várta a fáradt versenyzőket, illetve igénybe vehettük a szálloda wellness részlegét, így kellőképpen kipihenhettük a verseny fáradalmait.

Vasárnap újult erővel kezdtünk neki az utolsó három fordulónak, és végül sikerült előrébb kerülnünk a rangsorban. A 22 induló csapatból 10 ponttal 11. helyen zártunk, ami a tavalyi eredményhez képest mindenképpen komoly javulás, illetve ha figyelembe vesszük, hogy milyen nívós ellenfelekkel volt szerencsénk megmérkőzni, úgy gondolom nincs okunk szégyenkezni.

A verseny végén új barátságokkal és egy hatalmas élménnyel gazdagabban tértünk haza. Nekünk, fiataloknak külön élmény volt, hogy vállvetve küzdhettünk a „nagy öregekkel”, és egy kicsit büszkévé tehettük régi sakkmesterünket, Bandi bácsit.

A végegyházi csapat részvételét és útiköltségét a versenyen Végegyháza Községi Önkormányzat biztosította.

Horváth András Zsolt

Fotó: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.