Másodszor is rúgtuk a rongylabdát

A Barangoló Közhasznú Egyesület uniós forrásból megvalósuló Barangolások az Egészség Földjén című programjának része az a rongylabdabajnokság, melynek második fordulójára 2014. március 16-án délelőtt került sor a Barangoló Közösségi Házban.

Az Egészséges, az Íjász és a Százlábú csapat nem rettent meg a hűvös, majd hideg időtől és a szemerkélő esőtől, alapos felkészülés, újabb csapattagokkal való megerősödés után izgatottan várták az előttük álló mérkőzéseket, rákészülve az ellenféllel való küzdelemre.

A sorsolás után kezdődött a játék, melyet most is Takács Márk vezetett, figyelve a szabályok betartására, s a viháncoló játékosok kordában tartására. Mert a jókedv az egész délelőttünkre rányomta bélyegét, hiába próbálkozott a rossz idő.

A rongylabda is már a kezdetektől fogva gyűjtötte a nedvességet, mely folyamatosan megnehezítette a játékosok dolgát. De bajnokságunk focistái példásan küzdöttek, segítve saját és némelykor az ellenfél csapatát. A szurkolók is kitettek magukért, biztatták, lelkesítették a pályán játszó felnőtteket és gyerekeket, ami azért sokat számított.

A mérkőzések szünetében jólesett melegedni a közösségi házban, ahol forró tea és finom szendvicsek várták a résztvevőket. A falatozás közben lehetett elemezni a játékot, újabb taktikákat is ki lehetett dolgozni.

Az Egészség Földjén történő barangolásunk mostani állomása során olyan edzett rongylabdázókkal találkozhattunk ezen a délelőttön, akik szembeszálltak az időjárás elemeivel, a fáradtsággal, s a közös élmény nagyon összehozta a társaságot. Az biztos, hogy a mai napra mindenki szívesen fog emlékezni.

S még nincs vége, hiszen a Végegyházi Rongylabdabajnokság harmadik fordulójára április 12-én kerül majd sor.

Horváth Judit