Pályázati nap a Civilek Házában

A Barangoló Közhasznú Egyesület pályázati nyílt napot tartott a Civilek Házában, majd a Civil Kerekasztal fő témája is elsősorban a pályázatok körül forgott 2014. április 22-én délután.

Egyesületünk eddigi összes pályázatába lehetett betekintést nyerni ezen a délutánon, mind szakmai, mind pénzügyi anyagaink közszemlére lettek helyezve, alkalmat adva mindenkinek, hogy szabadon betekinthessen ezekbe az anyagokba. Mindez jó alkalom lehetett arra is, hogy az érdeklődők tájékozódhassanak megvalósított és tervezett fejlesztéseinkről, programjainkról egyaránt. Hiszen – mint már annyiszor említettük – dokumentumaink bárki számára hozzáférhetőek, nekünk nincsen rejtegetni valónk. Pályázatainkat magunk készítjük, programjainkat a szakmai tervek szerint megvalósítjuk, elszámolási kötelezettségeinknek maradéktalanul eleget teszünk, a szabályoknak megfelelően.

 

A Civil Kerekasztal e havi találkozóján tovább barangoltunk a pályázatok körül, hiszen a tervezéstől a kivitelezésen át a beszámolókig és elszámolásokig a teljes pályázati folyamatot érintettük.

Elsőként Horváth László a pályázatok tervezéséről, készítéséről tartott előadást, hiszen egyesületünk pályázatainak első lépéseinél folyamatosan ő bábáskodott. Így olyan alapvető tudnivalókra hívta fel a figyelmet, olyan tanácsokkal látta el a résztvevőket, melyeket saját tapasztalataink is igazoltak már.

Majd Kunos Ágnes, az egyesület gazdasági vezetője beszélt a pályázati költségvetésről, pályázataink pénzügyi menedzseléséről, valamint a kifizetési kérelmek és pénzügyi elszámolások folyamatáról.

Végül a pályázatok szakmai megvalósításáról, a beszámolók és az ahhoz kapcsolódó dokumentumok elkészítéséről esett szó.

A Civil Kerekasztal zárásaként a hamarosan megrendezésre kerülő Végegyházi Majális egész napos rendezvénye került szóba, melynek programjait plakátjaink és szórólapjaink hamarosan ismertetik a nagyközönség előtt. Szeretettel várunk minden érdeklődőt május elsején a végegyházi Barangoló Közösségi Házban, hogy együtt majálisozzunk!

Horváth Judit