Már csak egyet kell aludni!

Holnap kezdődik a Barangoló Bejárós Tábor, s a négyhetes vendégfogadás előtt most is megtettünk minden előkészületet annak érdekében, hogy a huszonnégy táborosunk minél jobban érezze magát.

Idén hatodik alkalommal rendezzük meg a BB Tábort. Fiatal táborosaink lesznek, hiszen hat óvodás és tizenöt alsó tagozatos lesz vendégünk, s három kissegítőnk is lesz. Utóbbiak már hat éve visszajárnak hozzánk, értik a csíziót. A tábor előtti napokon mindig előkészülünk a gyerekek fogadására.

Ebben az évben ez még a kemenceépítéssel is kiegészült, amely nem csak igazi meglepetés lesz – főleg amikor majd kipróbáljuk -, de a Barangoló Közösségi Ház dísze is. Mert természetesen a tábor helyszíne most is közösségi házunk lesz.

S hogy mi mindent csináltunk az elmúlt napokban? Az udvari játékok alaposan karbantartáson mentek át: a hinták új kötelet kaptak, a mérleghinta fogantyúját is kicseréltük, a homokozóba új homok került, s lengőtekével is kiegészül az udvari játékok sora. Természetesen a fűnyírás sem maradhatott el, csakúgy, mint a területrendezés. A belső helyiségeket is átrendeztük a célnak megfelelően: előkészítettük a pingpongasztalt, a benti játékokat, minden készen áll a gyerekek fogadására.

Természetesen a foglalkozásokat is folyamatosan készítjük elő, hogy minél több érdekességgel szolgáljon táborunk.

Már csak egyet kell aludni, és holnap kezdődik a Barangoló Bejárós Tábor.

Barangoló Közhasznú Egyesület