„Együtt vagyunk” - a Civilek Házában

2014. november 20-án délelőtt második alkalommal került sor a Mozgáskorlátozott találkozóra a Civilek Házában a Végegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Vöröskereszt Végegyházi Szervezete és a Végegyházi Polgárőrség közös szervezésében.

10 óra után pár perccel Elek Jánosné (Julika néni) megnyitóját követően Mihály Terézia prózai előadással vezette fel az óvodások műsorát. A kicsik egész hetes próbák és készülődés után a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét jelenítették meg.

A program folytatásában Bogdán József, a Békéscsabai Mozgáskorlátozottak Egyesületének vezetője adott át oklevelet Rácz Lászlónénak és Molnár Ferencnének a közösségi munkájukért. Majd Tóth Zoltánné és Merényiné Szentmiklósi Etelka adott át emléklapokat és jutalmakat a véradóknak és a végegyházi véradásokat lehetővé tevő önkénteseknek.

Ezt követően Kovács Péter és Jegyinák János hívta fel a figyelmet az idén hatályba lépő rendeletekre és az időseket fenyegető veszélyekre. Az ebéd megérkezéséig kötetlen beszélgetés vette kezdetét.

A várakozást követően mindenki nagy örömére megérkezett az ebéd. A szervezők megvendégelték a jelenlévőket. Majd a meghívottak meglepetésére még desszert is került az asztalra. Miután elfogyasztottuk a finom falatokat, még néhányan beszélgetésbe elegyedtünk. Lassan mindenki elindult haza egy jól eltöltött délelőttöt maga mögött hagyva.

Takács Márk és Tóth Zoltán