Új év – változatlan szolgáltatások

Egyre inkább bejáratódik a közel másfél éve felújított Barangoló Közösségi Ház, amely otthont ad a Civilek Házának is. A két funkció tökéletesen kiegészíti egymást, hiszen a kulturális és közösségi élet egy tőről fakad.

Jelentősen átalakította a közösségi ház életét a felújítás, hiszen a fűtéskorszerűsítés lehetővé teszi a késő őszi és téli időszakban is a folyamatos működést.

A Civilek Háza folyamatosan fogadja azokat a rendezvényeket, amelyeket a lakosság és az együttműködő szervezetek rendeznek. Lényeges elem a programunkban, hogy egyelőre a rendezvények megrendezéséhez térítésmentesen tudtuk biztosítani a Civilek Háza szolgáltatásait.

A magánszemélyek számára idén is biztosítjuk a pályázati tanácsadás, az adóbevallás készítés és az elektronikus ügyintézés szolgáltatásainkat. A szervezetek részére ezeken a szolgáltatásokon felül szervezetfejlesztési és kommunikációs tanácsadó tevékenységet is folytatunk. Az Önkéntes Pont működése is zavartalan, és továbbra is fogadjuk a civil joggal kapcsolatos kérdéseket és segítünk szervezetek alapításában, a szükséges alapszabály és működési dokumentumok elkészítésében.

Természetesen hagyományos szakköreink továbbra is zavartalanul működnek, kicsik és nagyok örömére. Várjuk az érdeklődőket íjász, média, tánccsoportjainkba, de lehet kapcsolódni a hímző szakkör és a kézműves kör tevékenységéhez is. Szívesen látjuk az óvodásokat és az iskolásokat is a tornaszobánkba, ahol rengeteg sportszer használatára nyílik alkalom, a trambulintól a boksz zsákig lehet használni az eszközöket, de akinek kedve támad, akár a mini mászó falunkat is kipróbálhatja. Pingpongasztal is várja a mozgásra vágyókat, lehetőséget nyújtva a kikapcsolódásra. A Barangoló Közösségi Ház és a Civilek Háza valamennyi hagyományos programját megrendezi, így többek között folytatódik a rongylabda bajnokság, Tapossa, Laposra Nap is lesz, a Föld Napja Kalandtúrát is szeretnénk megrendezni a Majálist megelőzően. Természetesen a Barangoló Bejárós Tábor ismét négy héten át várja a végegyházi gyerekeket július hónapban, de még tartogatunk egyet, s mást tarsolyunkban. Ezeket a rendezvényeket, szolgáltatásokat az idei évben is térítésmentesen kívánjuk biztosítani a végegyházi szervezetek és a lakosság számára, ahogy azt tettük eddig is.

Továbbra is szeretnénk, ha az intézmény közösségi térként üzemelne, nyitott kapukkal mindenki számára, igazi kulturális és társadalmi központként. Ehhez kérjük a végegyháziak segítségét, töltsük meg együtt élettel a volt kettes iskola épületét.

Horváth László