A jövő útja...

Úgy tűnik, hogy a Barangoló Közhasznú Egyesület közösségi háza, amely a Civilek Háza funkciót is ellátja, az idei évben zavartalanul működhet, biztosítva az eddig megszokott szolgáltatásait, és talán még egy kis profilbővítésre is sor kerülhet.

A Civilek Háza Barangoló Közösségi Ház kialakításához a Norvég Civil Támogatási Alap nyújtott segítséget, és a 2013. októberi megnyitó óta folyamatosan állunk a végegyháziak és a környékbeliek rendelkezésére ügyes bajos dolgaik intézésében, pályázati tanácsadással és civil szervezetfejlesztési tanácsokkal is. A kihasználtságunk megfelelő, a lakosság és a szervezetek megismerték, megkedvelték szolgáltatásainkat, egyre többen élnek a lehetőségekkel, amiket nyújtani tudunk.  Az idei év kezdeti nehézségein a községi önkormányzat támogatása segített át minket, a civil támogatási keretből négyszázezer forinttal segítették terveinket. Az év hátralévő időszakának a fedezetét a NEA által nyújtott működési támogatás adja. A Nemzeti Együttműködési Alap 900 ezer forinttal támogatja működési költségeinket, amelyek így biztosítva vannak. Hála önkénteseinknek és támogatóinknak a fűtéshez szükséges bálák is bekerültek, így télen sem kell fagyoskodnunk. Ezeknek a támogatásoknak köszönhetően megmaradhatnak szolgáltatásaink, szakköreink, sőt újabbakat is indítunk. A szolgáltatás bővítés terén a szeptemberi időszakban indul az ingyenes internet elérés biztosítása, ami azt jelenti, hogy a nyitvatartási időben, amikor nincs rendezvény, két munkaállomáson lehetőség lesz internet használatára. Ezt a szolgáltatást is, mint minden egyebet, térítésmentesen kívánjuk biztosítani. Őszi terveink között szerepel az angol nyelv oktatásának beindítása, valamint új mozgásművészeti csoport indítása is. Az is megeshet, hogy a természettudományokba is belekóstolunk.

Továbbra is várjuk az önszerveződő csoportokat alkalmi vagy rendszeres találkozókra, valamint természetesen visszavárjuk régi szakköreinket. Hagyományos rendezvényeink sem maradhatnak el, és reméljük újabbak is születnek. Az intézményünk folyamatos működésének adottak a feltételei, a lehetőség biztosított arra, hogy közösen megtöltsük élettel a közösségi házat. Ebben a munkában mindenkire számítunk és mindenkit szeretettel várunk a Barangoló Közösségi Házban.

Horváth László