Új szolgáltatás a Civilek Házában

Az idei ősztől régi és új szakkörökkel, valamint szolgáltatásokkal várja a végegyháziakat a Civilek Háza - Barangoló Közösségi Ház. Az őszi nyitva tartás szeptember 14-én lép életbe.

A nyitás után lehetőség lesz a világháló elérésére a közösségi házból. A nyár folyamán a Nemzeti Együttműködési Alap működési pályázatának a segítségével két nyilvános munkaállomást építettünk ki, így adva lehetőséget a világháló elérésére akár tanulási, akár szórakozási vagy akár ügyintézési céllal. Az internetelérést bárki használhatja térítésmentesen, amikor a közösségi ház nyitva tart és nincs rendezvény. Lehetőség van előzetes időpontfoglalásra is a Civilek Háza ügyeletesénél személyesen, illetve a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.

A többi szolgáltatásunk, a pályázati tanácsadás, az elektronikus ügyintézés, az irodai szolgáltatások, a civil szervezetek segítése, az általános tanácsadás továbbra is elérhető lesz a lakosság számára, ahogy eddig is. A szolgáltatásaink folyamatos bővítésével szeretnénk az itt élők életét segíteni, mindennapjait megkönnyíteni. Természetesen bárkinek segítünk, aki hozzánk fordul, s ha nem tudunk segíteni, akkor kerítünk valakit, aki szakértő módon tud segíteni.

A szakköreink és klubjaink is megkezdik működésüket, amelybe szeretettel várunk minden jelentkezőt, aki érdeklődik a tevékenységek iránt. Hímző szakkörünk az elmúlt évben a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával működött, az idén a Barangoló Közhasznú Egyesület saját forrásaiból szeretné tovább folytatni a hagyományőrző tevékenységet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Íjász szakkörünk szintén fogad új tagokat, akár felnőtteket, akár gyerekeket, az eddig is nagy érdeklődésre számot tartó tevékenység továbbra is elérhető lesz csütörtök délutánonként.

Új klubként indul a környezetvédelmi klub, amelynek létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint a júliusi halpusztulás, és az akkor tapasztalt tétlensége azoknak a szerveknek, akiknek hivatalból kellett volna lépniük. Hiszen sem a vízügy, sem a csatornafelügyelet nem tett, tesz semmit, hogy a helyi környezetünket rendszeresen károsító áldatlan állapotok megszűnjenek. A média klub, és a tánccsoportok inkább a gyermek- és ifjúsági korosztály számára biztosítanak szórakozást és fejlődési lehetőséget, míg a hamarosan beinduló angol csoportunk a tehetséggondozó programunk keretében nyújt lehetőséget az iskoláskorúaknak.

  

Természetesen szívesen fogadunk csoportokat is, ugyanúgy, ahogy eddig is tettük. Reméljük, idén is vendégeink lesznek az ovisok tornafoglalkozásai, a felzárkóztató foglalkozások résztvevői, akik szintén a sportszobában teszik a dolguk. A késő ősztől kora tavaszig tartó felnőtt pingpong is felelevenedhet csütörtök esténként. Szintén helyet adunk minden olyan kezdeményezésnek, amely újabb klubot, szakkört hozna létre.

Nem maradnak el hagyományos rendezvényeink sem, többek között az őszi nagytakarítás, a környezetvédelmi konferencia, a Barangol a Mikulás és a szünidei játszóházak, és természetesen nem maradhat ki a karácsonyi rendezvény sorozatunk sem.

Partnereinkkel együttműködve októberben sor kerül horgászvizsga szervezésére, tájékoztatók, ismertetők, oktatások tartására, környezetvédelmi- és művészeti kiállításokra is.

A közösségi ház nyitva tartása a következő időszakban: 9-12 és 15-18 óra között

Azt gondoljuk, mindenki megtalálhatja a szórakozásának, tudásvágyának megfelelő programot itt, a Barangoló Közösségi Házban, ahová mindenkit szeretettel vár:

a Barangoló Közhasznú Egyesület