A Barangoló Közhasznú Egyesület 2016. október 31-én tökfaragásra és zenés-táncos összejövetelre hívta a gyerekeket a Barangoló Közösségi Házba, akik közül sokan szellemes jelmezbe is öltöztek.

A tökfaragás szokása lassan barangolós szokássá válik, így hát a mai napon sokan ellátogattak hozzánk, hogy különböző arcokkal tegyék egyedivé a zöldségesnél vásárolt tököket. Volt itt nagy is, kisebb is, neki lehetett gyürkőzni a nagy munkának. 

Sok kéz, hamar kész, s a faragás utáni rendrakás után is még világos volt ahhoz, hogy mécsest gyújtsunk a tökök belsejében.

Így hát szellemeket készítettünk papírszalvétából, valamint Mikula Melinda csillámtetoválásokat készített a gyerekek kezére.

Mire az utolsó gyerekkezeken is elkészültek a tetoválások, végre besötétedett. Laci bácsi meggyújtotta a kifaragott tökökben a mécseseket, a gyerekek elhelyezkedtek előtte, s lekapcsoltuk a villanyt. Sötét lett, csak a halloween tökök világítottak. Pont megfelelő volt a hangulat ahhoz, hogy a gyerekek megismerjék az ír Jack O’Lantern történetét az ördöggel. Hiszen ha már halloween tököt készítettünk, legalább tudjuk azt, honnan is ered a legendája. Persze a gyerekek nagyot visongtak a sötétben, de igazából nem lehetett megijeszteni őket.

Persze a világító tököket azután kivittük a színpadra állított padra, hogy fényét láthassák a járókelők is. S ezután következhetett a buli. De előtte még finomságok, tea, pudingtorta, sütemény került a pocakokba.

Aki szeretett volna, addigra már beöltözött szellemes jelmezébe, s be is mutatkozott, nem csak azt mondva el, ki is ő valójában, hanem azt is, milyen „rémségeket” tud elkövetni.

A jelmezes bemutatkozás után pedig következett a zenés kívánságműsor, ki milyen zenét kért, azt szólt az egybegyűlt társaságnak. A kivetítőn ezt mindenki láthatta, s lehetett közben karaokeezni is.

 

 

No persze közben zsűrink kiválasztotta a legszellemesebb jelmezest is, akinek Jankó Andrea készített nagyon ínycsiklandó csokitortát. Ebben az évben Barta Lili lett boldog tulajdonosa, őt lehet megkérdezni, milyen finom is volt.

Utána tovább folytatódott zenés-táncos-énekes estünk, s még finomság is várt a társaságra, a fincsi mini fánk. Idei halloween partynk ezzel zárult. A távozókat pedig a közösen készített, kivilágított töklámpások búcsúztatták.

A mai rendezvényünket támogatták: Jankó Andrea, Horváth Judit, Horváth László, Mikula Melinda és Molnár Nikoletta.

Horváth Judit