Önkéntesek napján indult tizedszer útjára a barangolós Mikulás

Nem terveztük ugyan, de tökéletes időzítésnek is nevezhetnénk, hogy a Barangoló Közhasznú Egyesület egyik legnagyobb önkéntes akciója, a Barangol a Mikulás december ötödikén, az önkéntesség napján ért el a végkifejlethez.

Immár tizedik alkalommal került sor a Barangol a Mikulás akciónkra Végegyházán, amely során a több mint egy hónapja összegyűjtött adomány játékokat, könyveket kézbesíti a mikulásunk a gyerekeknek. Bár ez így nem is teljesen pontos, hiszen az idei évben nem mikulásunk, hanem mikulásaink vannak, tekintve, hogy az idén két piros ruhás apóka hordta ki az összegyűlt ajándékot a 124 gyerkőcnek.

A felajánlások mennyisége évről évre meglep minket, látszik, hogy sokaknak fontos a helyi gyermekek boldogsága is. Külön öröm, hogy egyre több fiatal, középiskolás vesz részt az akcióban mind a gyűjtés, mind a csomagolás és a kézbesítés során is. A cél, mint mindig, most is az, hogy a végegyházi gyerekek megkaphassák az ajándékaikat, emlékezetes és boldog estéjük legyen, hiszen személyesen látogatta meg őket a Mikulás!

Visszatérve néhány gondolat erejéig az önkéntesség napjához: 1985 óta minden december 5-én ünnepli a világ az Önkéntesség Nemzetközi Napját. Az ENSZ közgyűlése által kezdeményezett nap üzenete minden korábbinál nagyobb jelentőséggel bír, látva az önkéntesek szerepének felértékelődését az élet minden területén. Magyarországon is igyekeznek felhívni mindenki figyelmét a nemzetközi nap aktualitására és mindazon értékekre, mely az önkéntesek segítségével nap, mint nap létrejönnek a társadalom jobbítása érdekében. Azt gondoljuk, hogy az önkéntesség lehet a települések számára az egyik olyan fegyver, amely a helyi erőket tudja a közösségi célok megvalósítására koncentrálni. Amennyiben tudunk élni az önkéntesek által képviselt felbecsülhetetlen erővel, akkor könnyebben érhetjük el céljainkat. Azt gondoljuk, hogy a Barangoló Közhasznú Egyesület nem tudott volna ilyen tartalmas tíz évet produkálni számos önzetlen segítője nélkül. Szeretnénk megköszönni minden önkéntesünknek azt a hihetetlen mennyiségű segítséget, amelyet kaptunk.

A Barangol a Mikulás akciónk az a klasszikus önkéntes akció, amire büszkék vagyunk, és addig folytatjuk, amíg lesznek felajánlók és támogatók, akiknek fontos a végegyházi gyermekek mosolya.

Az akció során az egész falut bejártuk, és talán egy kis időre feledtettük a gondokat is. A tizenegyedik Barangol a Mikulás akció a holnapi naptól megkezdődik, hiszen elkezdjük gyűjteni az ajándékokat a következő évre azért, hogy mindenkinek jusson mikulás ajándék jövőre is. Szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik segítségével tizedjére is meg tudta ajándékozni barangoló Mikulásunk a végegyházi gyerekeket, azoknak, akik a csomagba valót adományozták, akik a gyerekek csomagjait elkészítették, és nem utolsósorban köszönjük a Mikulás, a krampusz és a rénszarvas segítségét, akik a csomagokat a gyerekekhez eljuttatták.

Barangoló Közhasznú Egyesület