Egyesületünk, a Barangoló Közhasznú Egyesület is csatlakozott a Kultúrházak Éjjel-nappal eseménysorozathoz, így 2017. február 10-12. között három programmal is vártuk vendégeinket. Akárcsak az elmúlt évben, az idén is fontosnak találtuk azt, hogy megmutassuk, milyen tevékenységeket folytatunk az egyesület keretein belül.

A 2017. évi Kultúrházak Éjjel-nappal akció meghirdetője és lebonyolítója a Magyar Népművelők Egyesülete. Partnerük a Hagyományok Háza, a Közösségfejlesztők Egyesülete és a Kulturális Központok Országos Szövetsége, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, továbbá a Nemzeti Művelődési Intézet Közhasznú Kft., támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap. Az esemény fővédnöke dr. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár lett.

Egyesületünk mindhárom napon kiállítással várta látogatóinkat a Barangoló Közösségi Házban, melynek címe: Éjjel-nappal Barangoló… Hiszen a kiállított fotók bemutatták, hogy ez az a hely …ahol szerepelhetünk, énekelhetünk, ahol játszhatunk, ahol kiállítást nézhetünk, ahol ismereteket szerezhetünk, ahol tornázhatunk, ahol rúghatjuk a labdát, a rongylabdát, ahol horgászhatunk, ahol sakkozhatunk, ahol túrázhatunk, ahol íjászkodhatunk, ahol kézműveskedhetünk, ahol együtt lehetünk!

E mellett február 10-én, péntek délután 5 órától a Barangoló Százlábú Tánc-csoport nyilvános táncpróbája zajlott. A százlábú táncosok tavaly ősszel alakultak újjá, s a januári Újévi Gálán már két tánccal is bemutatkoztak a közönség előtt, nagy-nagy sikert aratva.

A lányok a már betanult táncokat gyakorolták, de már új dalokat is keresgettek, készülve a következő táncokhoz.

Természetesen játékra is volt alkalom és lehetőség a végén, hogy a „munka” mellett a szórakozás is szerepet kapjon. Jókedvű egy órát töltöttünk el együtt, ahogyan az már lenni szokott.

Szombat délelőtt a Barangoló Íjász Klub íjászversenyére került sor, ahol a résztvevők összemérhették tudásukat. Most lehetett kamatoztatni azt a tudást, amelyet a klubfoglalkozások alatt szerezhettek meg az ifjú íjászok.

A figyelem, az összpontosítás, a technikai tudás segítségével volt, aki eredményesebb volt, több pontot érő lövésekkel elsőbbséget szerzett.

A verseny végére kialakult a sorrend íjászaink között, de fokozva az izgalmakat, mazsolás kalács és tea mellett lehetett találgatni, vajon hogyan alakult a verseny. Ezután került sor az eredményhirdetésre, ahol a helyezettek nevét is megismerhettük.

I. helyezett Sipos Zoltán, II. helyezett Sipos Martin, III. helyezett pedig Deák Alexandra lett. A barangolós hírnév mellé oklevél és érem is járt a mai nap emlékéül.

Ez a három napos program is megmutatta, hogy nem csak nagyvárosokban lehet pezsgő kulturális életet szervezni, hanem kistelepüléseken is. Aki él az ilyen lehetőséggel, csak nyerhet rajta, nálunk mindenki jól érezheti magát. Ahogyan kiállításunk is hirdeti: Barangoló éjjel-nappal…ahol együtt lehetünk!

Horváth Judit