A Barangoló Közhasznú Egyesület hagyományos egészségügyi állapotfelmérésére 2017. február 25-én került sor a Közösségi Házban, ahol a szűrővizsgálatokon kívül kézműves foglalkozással és egészséges ételek és italok kóstolójával vártuk látogatóinkat.

Az egészségünk az egyik legfontosabb kincsünk, egyesületünk ezért is szervez évek óta tavasszal egészségügyi állapotfelmérést Végegyházán. Idén kilencedik alkalommal került megrendezésre ez az egészségnap, melynek a szűrővizsgálatok mellett egyéb hagyományos elemei is vannak: a gyerekeknek kézműves foglalkozást tartunk, és a rendezvény ideje alatt minden látogatónk egészséges ételeket és italokat kóstolhat.

A szűrővizsgálatokat a Mezőkovácsházi Egészségfejlesztési Iroda munkatársa, Jankó Andrea végezte: vérnyomást és vércukrot mért, segített a súly- és testtömegindex kiszámításában. Ezen kívül táplálkozási, testmozgási és egészségügyi tanácsadással is szolgált az érdeklődőknek. Mindenki eldönthette, van-e szükség életmódjának változtatására, s ha igen, milyen formában. Hiszen ha egészségesek vagyunk, az már fél siker, s ennek érdekében mi magunk is sokat tehetünk.

A vizsgálatra érkezők között mindig vannak, akik gyerekeikkel jönnek. Hogy a kisebbeket is lekössük ez idő alatt, mindig szervezünk kézműves foglalkozást is, melyet Elek Jánosné és Mikula Melinda vezetett. A mostani alkalommal tavaszi virágkölteményeket lehetett készíteni, de emellett rejtvény, ügyességi játék és színező is várta az alkotó ifjúságot. Jutalmul még Túró Rudi is akadt a tarsolyban.

A nap „fáradalmait” pedig a szépen megterített, finom falatokkal megtöltött asztal mellett lehetett kipihenni. Önkénteseink sokféle finomsággal készültek: krumplisaláta, tésztasaláta, majonézes kukoricasaláta, zöldséges tésztasaláta, fahéjas répás almasaláta, franciasaláta és gyümölcssaláta is kínáltatta magát. A saláták mellé a Fazekas Pékség jóvoltából magvas kenyeret is lehetett falatozni. Az ennivaló mellé zöld tea és fahéjas almás tea oltotta a szomjúságot.

Mindent összevetve egy nagyon kellemes délelőttöt tölthettünk együtt, melynek középpontjában egészségünk állt.

A mai egészséges délelőttünk reméljük jó hatással volt kicsikre és nagyokra egyaránt, köszönhetően önkénteseinknek, támogatóinknak: Besenyő Veronika, Elek Jánosné, Horváth Judit, Horváth László, Jankó Andrea, Kunos Ágnes, Mikula Melinda, Rádainé Kunos Klára, Fazekas Pékség és a Mezőkovácsházi Egészségfejlesztési Iroda. Köszönjük segítségüket!

Barangoló Közhasznú Egyesület