HALLOWEEN PARTY

A Barangoló Közhasznú Egyesület halloween partyra hívta a gyerekeket, 2017. október 31-én délután, a Barangoló Közösségi Házba.

Az őszi szünet már elkezdődött, s a halloween napja már harmadik éve jó alkalom arra, hogy összegyűljünk a közösségi házban, hogy együtt töltsünk egy délutánt, kihasználva ezt a várva várt pihenő időt.

A délután három órára érkező gyerekeket és felnőtteket öt előkészített asztal várta, melyek közepén ott díszelgett egy-egy szép, kerek tök. Rövid taktikai megbeszélés után minden asztal köré csapatok verbuválódtak, melynek tagjai először a tökök belsejét vájták ki, majd jöhetett a tök-arcok elkészítése.

A szemek, az orr, majd a száj kifaragása alapos tervezést követően egyre félelmetesebbé, s egyben élővé varázsolta az addig szerény kis terméseket. A csoportok ügyességét bizonyítja, hogy nem csak gyönyörű alkotások születtek, de senkit sem kellett elsősegélyben részesíteni. Bár menet közben a tökbelső eltakarítása megtörtént, de a többi zöld hulladék sem maradt szégyenszemre a teremben, a gyerekek nagyon szépen feltakarították azt.

Akik a tökfaragással elkészültek, a szellemkészítés varázslatos tudományába is beletanultak, melyhez nem kellett más, mint fehér szalvéta, egy-egy szem mogyoró és fehér cérnadarab. Mikor már az összes töklámpás és nagyon sok szellem elkészült, természetesen közös fotó is készült, majd pihenésként üdítő és keksz is került az asztalra.

Volt még egy kis időnk, ki hazament jelmezbe öltözni, ki pedig zenét hallgatott és táncolt. Egészen öt óráig, amikor megismertük Jack O’Lantern, az ír részeges kovács történetét, vagyis a töklámpás legendáját.

 

Közben besötétedett, így Laci bácsi minden töklámpás belsejében meggyújtotta a mécsest, melyeket a gyerekek kivittek a közösségi ház udvarára, hogy a járókelők is gyönyörködhessenek bennük esténként. Persze a közös fotó most is elmaradhatatlan volt, csakúgy, mint a visongás.

S mivel időközben igen sok jelmezbe öltözött gyerkőcünk lett, ideje volt, hogy bemutatkozzanak nekünk. Találkozhattunk boszorkánnyal, zombival, szellemmel, kaszással, rémisztőbbnél rémisztőbb maskarások álltak a nézősereglet elé.

Természetesen mindenkit megtapsoltunk, s mind tudtuk, hogy valaki közülük, a legjobb, a legszellemesebb maskarát magára húzó halloweenező nyeri majd a fődíjat.

De addig még volt egy pici idő, zene és tánc kíséretében. A végtelenségig azonban nem lehetett várni, megszületett a döntés, mindenki izgatottan várta.

Elsőként a fődíjat, egy gyönyörű dobostortát mutattuk be, melyre nem csak a gyerekek vetettek rögtön szemet, hanem mi is, hiszen olyan finomnak látszott. S végre kiderült ki lett ez évben a győztes…

Kopócs Kitti boszorkány vehette át a finomságot, amelyet most is Jankó Andrea ajánlott fel. Kitti persze nagyon-nagyon örült, de a többiek sem keseredtek el, hiszen volt, ami megédesítette a további bő egy órát. Jöhetett a karaoke, a játék, no meg egy kis cukorka. Szóval mindenki jól érezte magát nálunk, remélem, még emlegetik egy ideig ezt a mai napot.

A halloween party megvalósulásának segítői, támogatói: Csurár Beatrix, Gromanné Mikula Melinda, Horváth Judit, Horváth László, Jankó Andrea, Máté Gáborné, Kopócs Kornél Zsoltné, akiknek ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

Horváth Judit