CSALÁDI NAP, MÁSODIK ALKALOMMAL

Végegyháza Község Önkormányzata, a Végegyházi Sporthorgász Egyesület és a Barangoló Közhasznú Egyesület ismét Családi Napot rendezett, amely a VI. Tóavató Horgászversennyel kezdődött 2020. augusztus 20-án, a Végegyházi Horgásztavon.

E neves napon, korán reggel érkeztek a versenyző horgászok, s hat órakor a helyek kisorsolására is sor került. A szabályok szerint ezen a versenyen csak a nagy hal - ponty, amur és csuka –kifogása számít be a verseny eredményébe, melyet 1 bottal, úszós vagy fenekező készséggel lehet megfogni.

Mindenki elfoglalta a helyét, elővette szerelékét, csoda csaliját, s fél hétkor megtörténtek az első bedobások is. Az első halakra nem is kellett olyan sokat várni, s a kifogott halakat mérlegelés után kíméletesen visszahelyezték a tóba. 

A tavalyi évhez hasonlóan délelőtt 9 órától a horgászok mellett családok, gyerekek és felnőttek is kilátogattak a tó partjára. A gyerekek is kipróbálhatták a horgászat örömeit, ami fontos, hiszen néhány év múlva belőlük is sporthorgász válhat majd. A Barangoló Közhasznú Egyesület sátránál ügyességi feladatok és kreatívságok várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A téma természetesen most is a víz volt! Lehetett vízcseppet készíteni, csákót és csónakot hajtogatni, de voltbéka-hal dobáló, béka-hal etető, sőt a tavaly megismert békaugráló versenyt is megismételtük. S a jutalom sem maradhatott el, hiszen mindenki békás gumicukrot vadászhatott egy kisbéka segítségével.

Az idén sem maradhatott el a majorlátogatás, az érdeklődők megnézhették az ott tartott marhákat és birkákat.

A tó árnyékos kellemes helyszíne volt Családi napunknak, ahol nagyon finom illatok szállingóztak. Készült a birkapörkölt, melyre pontban délben minden kilátogatót vendégül láttunk. A szakácsok dicséretére legyen mondva, az ebéd végére nem sok maradt. A későn jövők, két órakor már hoppon maradtak.

A horgászverseny tele hassal is folytatódott még, de a gyerekek sem unatkoztak, hiszen Márti „kihajózott” a horgásztó vizén. S aki csak szeretett volna, körutat tehetett, hogy a vízről szemrevételezze a parti történéseket.

Majd 14 órakor véget ért a horgászverseny is, s már csak az eredményhirdetés volt hátra. Először Grevletyi Mihály vette át a halacska szobrot, emlékként a tavalyi győzelméért.

A  VI. Tóavató Horgászverseny eredményei:

I. helyezett Horváth László, aki egy évig őrizheti a győztesnek járó vándorkupát.

II. helyezett Grevletyi Mihály

III. helyezett Kovácsné Molnár Tünde, aki a legnagyobb hal kifogásáért járó különdíjat is elnyerte.

A díjakat Mikula István, a Végegyházi Sporthorgász Egyesület elnöke adta át.

A  VI. Tóavató Horgászverseny támogatói voltak: Balog István, Blahó Zoltán, Horváth Judit, Horváth László, Józsa Pál, Mikula István, Vajda Norbert, a Barangoló Közhasznú Egyesület és Végegyháza Község Önkormányzata.

A díjak kiosztásával véget ért a Családi Nap, de természetesen most is volt, aki kint maradt még, hiszen olyan szép a tó, és jó itt tölteni egy kis időt!

Horváth Judit