Idén is állt a batyusbál…

Az Alkony Nyugdíjas Klub 2014. február 22-én este rendezte hagyományos batyus bálját a végegyházi művelődési házban.

Minden évben nagy esemény a nyugdíjasok életében ez a bál, ahol nem csak a helyiek, de a környező települések klubjai is eljönnek. Nem csak az idősek, de a szép számban érkező fiatalabbak is mindig jól érzik itt magukat, ezért sem meglepő

az idei bál létszáma, 234 vendég érkezett, hogy a böjt előtt farsangi mókával fűszerezve jót mulassanak.

Az egybegyűlteket Király Józsefné, az Alkony Nyugdíjas Klub vezetője köszöntötte a tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő batyusbálon. Ahogyan elmondta a hagyományok őrzése és ápolása igen szép feladat, amit szeretnének tovább vinni és az utókornak átadni. Csöpi néni köszöntötte Pasek Mihálynét, az „Életet az éveknek” Országos Nyugdíjas Szövetség megyei elnökét, Varchó István polgármestert és feleségét, Baráth Mihály alpolgármestert, Király Sándor képviselőt és feleségét, Horváth Juditot és Horváth Lászlót, a Barangoló Közhasznú Egyesület részéről, Zoltai Sándor énekest és családját.

Külön köszöntötte a megjelent klubokat és vezetőiket: a battonyai Harangvirág Nyugdíjas Klubot és vezetőjét, Halász Istvánné Julikát, a kaszaperi Szivárvány Nyugdíjas Klubot és vezetőjét, Mezei Jánosné Ilonkát, a kevermesi Őszidő Nyugdíjas Klubot és vezetőjét, Molnár Attiláné Papp Katalint,a magyarbánhegyesi Esthajnal Nyugdíjas Klubot és vezetőjét, Sódar Jánosné Gizikét, a mezőkovácsházi Barátság Nyugdíjas Klubot és vezetőjét, Papdi Istvánné Erzsikét, valamint régi vezetőjét, Maczkainé Tóth Anna Piroskát, a mezőkovácsházi Szivárvány Egyesület tagjait és vezetőjüket, Pasek Mihályné Margitkát, a nagybánhegyesi Barátság Nyugdíjas Klubot és vezetőjét, Oláh Vilmosné Erzsikét, az ADA Gondozó Nonprofit Kft. dolgozóit és vezetőjét, Skrován Évát, s végül, de nem utolsósorban az Alkony Nyugdíjas Klub, valamint az Alkony Népdalkör tagjait.

A klubvezető köszönetet mondott a klub támogatóinak: Király Sándornak, Király Sándornénak, Király Ritának és Gyovai Csanádnak, Figura Ferencnek és feleségének, Barecz Mihálynak és feleségének, Varchó Istvánnak és feleségének, Kunos Lászlónak és feleségének, Rácz Fodor Ferencnének.

Ezt követően kezdődött a műsor, melyben először Zoltai Sándor énekelt musicalt, operettet és slágereket. Sanyit régóta nem hallhattuk Végegyházán énekelni, de rögtön levette a lábáról a közönséget, sőt még meg is táncoltatta a vállalkozóbb szelleműeket. Majd Makhajda Sándorné és Mihály Terézia előadásában a Betti néni című jeleneten derülhettünk egy jót, s ezután következtek a jelmezesek. Idén a battonyaiak és a mezőkovácsháziak öltöztek be, de az alkonyosok is készültek egy énekes jelenettel, melynek címe: A vénlegény házasodna.

A jelmezesek felvonulása után pedig következett a mulatság, jöhetett a tánc, melyhez Szekeres Lajos húzott talpalávalót, s mindenki ehetett-ihatott-kínálhatott a magával hozott „batyuból”. Késő este még a tombolasorsolás is fokozta az izgalmakat, hogy azután még tovább folytatódjon a tánc. Idén is jó mulatság volt a batyusbál…

Horváth Judit