Nőnap Végegyházán

Március 8-án a Végegyháza Községi Önkormányzat nőnapi ünnepséggel kedveskedett a hölgyeknek a végegyházi művelődési házban.

A vendégeket Varchó István, községünk polgármestere köszöntötte. Köszöntőjében a következőket mondta:

„Március 8-a a NŐK napja. Ezen az ünnepen minden férfi igyekszik köszönetet mondani egy szál virággal, apró ajándékkal kedveskedni hölgy ismerőseinek és a hozzá közel állóknak. Igyekszünk megköszönni azt a felénk áradó szeretetet, gondoskodást, amelyet Önök nyújtanak számunkra a hétköznapokon. Próbáljuk ezt a napot ünneppé varázsolni, mosolyt csalogatni a mindennapok rohanásában megfáradt női arcokra. Ebből az alkalomból átadott apró ajándék, kedves szó mellett hajtsunk fejet minden nő előtt, ezzel is megköszönve az év minden napján végzett önzetlen munkájukat.

Tegyük ezt mélyről jövő tisztelettel, szeretettel, mely gesztussal az egész esztendő mulasztásait igyekszünk pótolni. Tudjuk, hogy ez nem korlátozódik egy napra, ezért minden nap tiszteljük a minket körülvevő nőket, anyákat, feleségeket, társakat, testvéreket. Igyekszünk gyöngédek lenni velük, és egy-egy mosollyal jutalmazni év közben is kitartásukat, áldozatvállalásukat, türelmüket, gondoskodásukat.

A gondoskodásra azok képesek, akik szeretni tudnak. Akivel törődnek, azzal együtt éreznek, azzal közösségük van, együtt vannak velük örömükben-bánatukban. Köszönjük hát a női családtagjainknak és minden kedves hölgynek azt a sok szépet és jót, amit tesznek értünk. Hisz ők azok, akik sajátos női tapintattal és megértéssel fogadják gyengeségeinket, gyarlóságainkat, figyelmetlenségeinket.

Ők azok, akik számunkra a legbecsesebb dolgot nyújtják, az otthont, a családi élet melegségét, biztonságot, erőt, és mi férfiak hálásak vagyunk ezért. Csodálattal fürkésszük lényegüket, a belőlük áradó erényeiket. Köszönettel tartozunk a hölgyeknek a mosolyért, a gyengédségért, mely szebbé teszi mindennapjainkat. Köszönettel tartozunk azért a támaszért, mely biztonságot nyújt életünk legnehezebb pillanataiban is.

Nehéz szavakban kifejezni megbecsülésünket, hiszen olyan kincset kapunk tőlük, mely hálára kötelez bennünket az év minden napján.

Kedves mosolyuk gyógyító ereje teszi teljessé életünket.”

Polgármester úr végezetül a jelenlévőknek és a község minden hölgyének jó egészséget, boldogságot, a hétköznapokon sok-sok szeretetet és álmaik megvalósulását kívánta.

A köszöntő után a végegyházi óvodások és iskolások ünnepi műsora következett, majd Postás Józsi szórakoztatta a közönséget.

A nőnapi ünnepség keretében polgármester úr felköszöntötte a jelenlévő hölgyek közül a legidősebbet: Ronyecz Istvánné Marika néni, akit ajándékcsomaggal ajándékozott meg.

Szokás szerint finom sütemény is megédesítette ezt a napot, majd pedig a tombolasorsolás is fokozta a jókedvet.

Boldog nőnapot kívánunk!

Horváth Judit