Végegyháza Kupa egyéni sakkbajnokság

Végegyháza Községi Önkormányzat és a Barangoló Közhasznú Egyesület 2014. március 23-án rendezte meg a Végegyháza Kupa egyéni sakk bajnokságot a Civilek Házában.

Régi múltra tekint vissza ez a sakkverseny, melynek házigazdája sokáig Szlamcsik András volt. Ezekre az időkre emlékezett vissza Baráth Mihály alpolgármester, a bajnokság megnyitóján. Bandi visszavonulása után a régi hagyományt szerettük volna feléleszteni, hiszen Végegyházán még mindig sokan szeretnek sakkozni, s immár ötödik éve találkozunk tavasszal a Végegyházi Sakk Kör megszűnése után is.

 

Idén tízen jöttek el a Civilek Házába, hogy barátságos mérkőzések során döntsék, ki lesz 2014. év egyéni bajnoka. A versenybíró tisztét most is Kovalcsikné Borombós Edit vállalta, aki a jelentkezési lapok kitöltése után ismertette az első parti párosait, valamint a versenyszabályokat. A verseny 6 fordulós svájci rendszerben került lebonyolításra, játékosonként és játszmánként 15-15 perc játékidővel. A helyezések eldöntésében a több szerzett pont döntött.

Voltak könnyebb partik, de volt, mely komoly fejtörést okozott. A hosszabb mérkőzéseknél a játékostársak szurkolhattak, de persze az elemzésekre csak a szünetekben került sor.

Jó hangulatú délelőttöt töltöttünk együtt, ahol egy összeszokott társaság gyűlt össze, mintha nem is egy éve találkoztak volna a sakk ürügyén. Hiszen lehet, hogy régen sakkoztak egymással, de ezt a sportot nem lehet elfelejteni. A játékosokon kívül nézőkben is bővelkedtünk ezen a napon.

A fordulók lassan a végéhez értek, lassan kibontakozott a végeredmény is, mely azért az utolsó pillanatig tartogatott meglepetést, holtversenyekben is bővelkedtünk ezen a napon.

Varchó István, községünk polgármestere hirdette ki az eredményeket, s adta át a díjakat. Az első helyezett, s így Végegyháza egyéni bajnoka 2014. évben Klovács János lett.

További eredmények:

II. Szlamcsik András

III. Horváth András

IV. Sári Norbert

V. Kovács Attila

VI. holtversenyben: Kemény István, Fülöp József, Fülöp Sándor

IX. holtversenyben: Kiss Károly, Garamvölgyi Zoltán

Az idei verseny legidősebb versenyzője Kemény István, a legfiatalabb pedig Sári Norbert volt.

Valamennyi versenyzőt oklevéllel és ajándékkal leptünk meg, majd az izgalmak után finom ebéddel zártuk a versenyt.

A 2014. évi Végegyháza Kupa egyéni sakkbajnokságot Király Sándor és Sári László támogatta, Juhász Zoltán és Kurucz Dániel segítette. Köszönjük!

Horváth Judit