12 próbáztak az ovisok!

Gyermek zsivajtól volt hangos a Barangoló Közösségi Ház, ahol csaknem hatvan gyermek és felnőtt gyűlt össze, ugyanis, sportdélutánt szervezett az óvoda és az óvodai szülői munkaközösség 2014. március 27-én a Civilek Házában.

Már négy órakor kezdett gyülekezni a gyereksereg, hiszen sportversenyre készültek, ami bizony nagydolog.  A csapatok kialakítása és a vendégek köszöntése után Csilla óvónéni vezényelte a közös bemelegítést, mert egy kis mozgás mindenkinek kell.

A két csapat, amely 11-11 ovisból és ugyanennyi felnőtt, vagy nagyobb testvér kísérőből állt, izgatottan várta a kezdést jelző sípszót. A feladatokat először bemutatták a gyerekeknek, majd következett az éles küzdelem.

A tizenkét feladat során a gyerekek futhattak, kúszhattak, szőnyegen utazhattak, ugrálhattak és még kötelet is húztak. Az elején még oly zajos felnőttek is a verseny közepére elcsendesedtek, mivel kevés volt a levegő, legalábbis azt állították. Nem úgy a gyerekek, nekik még bíztatásra is maradt erejük, zengett is a terem a szurkolástól.

Közben a táblán is szaporodtak a pontok, amit Kriszti óvónéni, a „szigorú” versenybíró jegyzett. Az utolsó forduló előtt az eredmény döntetlen volt, a kötélhúzásra maradt a végső sorrend eldöntése.

A hatalmas tét elszánttá tette mindkét csapatot, nagy lendülettel feszültek egymásnak a versenyzők. A küzdelem nagyon hosszú ideig tartott, mivel mindkét fél elszánta magát, hogy mindenképp győzni fog.

A végén nehezen, de győzött az egyik csapat, de jött a salamoni döntés. Mivel a győztes csapatban számos nagyméretű apuka is szerepelt, akik jelentős harci erőt képviseltek a kötél húzásakor, az eredmény döntetlen. Ezzel a sportvetélkedő eredménye is döntetlen lett.

Szerintem ez egy igazságos döntés volt. Természetesen, akik eljöttek, mindannyian nyertek, hiszen mozogtak, szórakoztak és rettentően jó társaságban múlatták az időt. Többen meg is említették, ilyet máskor is kéne szervezni! Hát rajtunk nem múlik.

A vetélkedőt rendezték a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda Végegyházi Telephelyének óvónői, Tóthné Pap Csilla és Balda Tamásné, valamint dajkái, Szalay Lászlóné és Ribovics Jánosné. A rendezvényt az óvoda Szülői Munkaközössége és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

Horváth László