Helyére került a Végegyházi Majális

A Barangoló Közhasznú Egyesület 2014. május 1-jén ismét megrendezte a Végegyházi Majálist, ezúttal a Barangoló Közösségi Házban.

Végegyházán 2008 óta szervez május elsején majálist egyesületünk, s e hetedik alkalommal valóban barangolós módon sikerült egész napos rendezvényünk: „a hetedik te magad légy”! Hogy miért is? Először is közösségi házunkban majálisoztunk! Ez biztosította, hogy családias hangulatban töltsük együtt a napot. Volt, aki egész nap itt volt, volt aki folyamatosan be-benézett hozzánk, ahogyan ideje engedte, vagy ahogy a programok vonzották. Mi mindenkit szeretettel vártunk, s nagyon készültünk a vendégek fogadására és marasztalására.  Ebben voltak segítőtársaink is!

Elsőként a Mezőhegyesi Fúvószenekar és a Gyöngyszemek Mazsorett Egyesület, hiszen régi helyszínünktől, a ligettől vonultak a Barangoló Közösségi Házig, csalogatva a végegyháziakat, jöjjenek ők is! A mazsorettesek voltak az elsők, akik nemrég elkészült színpadunkat kipróbálták, a négy csoport tánca nagyon jó hangulatú indítása volt ennek a napnak.

S ez még csak a kezdet volt, hiszen kicsiknek és nagyoknak volt látnivaló és tennivaló bőven, lehetett válogatni a délelőtti programokból. A központban az egészség ált, s ehhez elengedhetetlen az egészségügyi szűrővizsgálat: vérnyomás- vércukormérés, testzsír-, testsúlymérés, egészségügyi totók, egészségügyi tanácsadás, amely jó kis beszélgetésekre is adott alkalmat. E mellett egészséges ételek is kóstoltatták magukat, sokféle finom saláta, hozzá illő öntetekkel, falatkákkal.

Az egészséges életmódnak szerves része a mozgás is, ezt biztosította a közös aerobik, a rongylabda bajnokság, a népi játékok. E mellett még számtalan érdekességgel szolgált ez a délelőtt. Az aszfaltrajzverseny, amelynek témája az egészséges életmód volt, a kézügyességet tette próbára.

Csakúgy, mint az ökojátszóházunk, ahol lehetett agyagozni, nemezből virágot készíteni, kipróbálhatták a gyékényszövést, fűzfafonást, de a kukoricamorzsolást is, és gyönyörű csillámtetoválásokat készíttethettek karjukra a szépülni vágyók.  A barangolós sátornál környezetvédelmi és hulladékcsökkentési totókat lehetett kitölteni, ökológiai lábnyomot lehetett mérni vagy a környezetvédelmi kiállításunkat megnézni.A sakktábláknál a partik mellett lehetett szurkolni is. A gyerekek nagyon élvezték az ugrálóvárat is, no meg a bazárt, ahová szüleiket is hívták.

Délben pedig szokás szerint lehetett próbálkozni a májusfamászásra. No persze ez csak a legügyesebbeknek sikerült, de azért mindenki nagyon élvezte. E közben többszáz palacsinta készült, kakaós és lekváros, ínycsiklandozóan és egészségesen kínáltatva magát, no persze nem sokáig, hamarosan mind egy szálig elfogyott.

E nap eleje igen meleg volt, talán ezért is történt, hogy eleredt az eső. Érdekes módon ez sem riasztotta el a jelenlévőket. Persze volt fedél és sátor a fejünk felett, s a felfrissült levegőben újult erővel folytattuk a délutáni programokkal.

A Ki Mit Tud? vetélkedőben verssel, énekkel és tánccal indítottunk, majd az iskolai Mazsorett Csoport, az ambrózfalvi Star Dance, a Sweet Cool Dance és a Barangoló Százlábú Tánc-csoport táncos összeállításában gyönyörködhettünk.

Ezt követően Stayer Fanni, Hévízi Mariann és Horváth András könnyűzenei műsora következett. A tavalyi nagy siker után idén is fellépett nálunk a Duma’Színház társulata, majd tombolasorsolás következett.

A Végegyházi Majális esti programjában Danilescu Csaba énekelt, majd a Dream Juice zenekar, Stayer Edgár, Orsós János és Horváth András szórakoztatta a közönséget, olyannyira, hogy sokan táncra is perdültek.

Nagyon kellemes, vidám napot zártunk, a régi majálisok hangulatát idézve.

Az egész napos rendezvény sikeréhez segítségükkel, felajánlásukkal hozzájárultak:

Alkony Nyugdíjas Klub, Androvicz Edina, Augusz Mihályné, Barangoló Százlábú Tánc-csoport, Barta István, Barta Lajos, Bognár Róbert, Bognár Róbertné, Bognár Zsófia, Danilescu Csaba, Dream Juice, Egyházközösség, Elek Jánosné, Engelhardt, Józsefné, a mezőhegyesi Éva Csárda, Fülöp Sándor, Groman Árpád, Groman Zoltán és családja, Gyenes József,  Hévízi Mariann, Horváth András, ifj. Horváth László, Horváth László, az Iskolai Mazsorett Csoport, Jankó Andrea, Juhász Zoltánné, Kassai Kinga, Király Rita és Gyovai Csanád, Király Sándor és családja, Kunos Ágnes, Lipták Lilla, Lipták Zsolt, Lipták Zsoltné, Magonyné Éva, Mikula István, Mikula Istvánné, Mikula Melinda, Molnár Nikolett, Molnár Vivien, Mozgáskorlátozottak Egyesületének Végegyházi Csoportja, Rádai János, Rádainé Kunos Klára, Rádai Renáta, Sári László, ifj. Sárközi József, Sárközi József, Sárközi József és családja, Sárközi Józsefné, Sipos Zoltán és családja, Star Dance, Stayer Fanni, Sweet Cool Dance, Szabó József és családja, Szalka Jánosné, mezőhegyesi Szent György Patika, ifj. Takács Béla, Takács Márk, Takarékszövetkezet, dr. Turcsán Judit, Varchó István és családja, Végegyházi Kábeltelevízió, Végegyháza Községi Önkormányzat, Végegyházi Sporthorgász Egyesület, Végegyházi Vagyonvédelmi Polgárőr Egyesület, Vöröskereszt Végegyházi Szervezete, valamint az Új Széchenyi Terv és a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja. Köszönjük!

Horváth Judit

Fotó: sokak