Ötévesek lettünk

Előzetes szervezések után 2014. június 21-én tartottuk meg ötéves osztálytalálkozónkat, melyet délután kettőre beszéltünk meg az „alma materbe”.

A két órai kezdésre szép lassan megérkeztek a volt diákok. A megszokott késés most is elmaradhatatlan volt, pedig már nem is tanítási órára érkeztünk. Volt nyolcadikos osztályfőnökünk, Lipták Zsoltné „Gabi néni” is örömmel jött el a megbeszélt időpontra.

Az iskolát, ha csak fél órára is, újra birtokunkba vettük, szétnéztünk és újra koptattuk a régi padokat. Ekkor megnéztük a nyolcadikos naplót, hogy 5 évvel ezelőtt milyen tanulók is voltunk, és voltak csodálkozások, meglepődések, mikor a napló hátuljából még az igazolások is előkerültek.

Ezek után elindultunk a Barangoló Közösségi Házba, ahol folytatódott a felhőtlen és korlátlan beszélgetés. Mindenki elmondta, mivel tölti napjait, és azt is, hogy kinek milyen végzettsége van már, és milyen vizsgák előtt áll még. Gabi néni elmondta, hogy paradoxon módon amennyire nem szerettünk tanulni, annak ellenére az osztály 90 %-a még mindig tanul és szeretne további tanulmányokat is folytatni. Előkerültek a régi fényképek, osztályképek és tablók is, amin mindenki elmosolyodott, amikor meglátta a régi óvodás, illetve alsós képeket saját magáról vagy a másikról.

Ezek után előjöttek az emlékek mindenkiből és mindenki elmondta az emlékeit, amik eszébe jutottak a másikról, illetve ami vele történt meg. Előtörtek mindenkiből a régi idők emlékei, történései, hogy óvodásként, kis iskolásként milyen említésre való dolgok, balesetek történtek velünk. Az általunk hozott üdítőkből és süteményekből mindenki nassolhatott, és az együtt eltöltött idő kis mértékben visszahozta a régi időket. A délután folyamán Gabi néni ellátott minket további útravalókkal és bölcsességekkel, hogy az előttünk álló hosszú út kicsit könnyebb és gördülékenyebb lehessen. Szeretnénk megköszönni a készült fényképeket Judit néninek.

Takács Márk

Fotó: Horváth Judit

/szívesen!- HJ/