Falunapon barangoltunk

A végegyházi falunapon a Barangoló Közhasznú Egyesület is kitelepült, programjainkkal színesítve az ünnepi rendezvényt 2014. augusztus 20-án.

Egyesületünk ebben az évben is kibarangolt a Végegyháza Községi Önkormányzat által hagyományosan megrendezett eseményre, kipróbálva a ligetben elhelyezett új pavilont. A Végegyházi Sporthorgász Egyesülettel együtt a közös ebéd előkészületeivel kezdtük a napot, hiszen Mikula István jóvoltából finom marhapörkölt készült a bográcsban.

De nem csak magunkra gondoltunk. Uniós forrásból megvalósuló Barangolások az Egészség Földjén programunk harminc programjából válogattunk képeket, melyekből kiállítást készítettünk. A paravánokat végigjárva ki-ki megismerhette vagy éppen élményeit eleveníthette fel a fotók láttán, hiszen sokféle egészséges tevékenység történt a Barangoló Közösségi Házban a közel egy év alatt.

A látnivalók mellett a fogmosásra váró hatalmas fogsorunk, a „részeges” szemüvegünk vagy a táplálkozási totónk is az egészséges életmódra hívta fel a falunapi vendégek figyelmét, de sakkozni is lehetett Fülöp József vezényletével egész délelőtt, táplálva a szellemet is.

Mellettünk a sporthorgászok kiállítása a hamarosan épülő horgásztó tervrajza mellett horgászeseményekről is tudósított, a gyerekek pedig most is horgászhattak alkalmi „horgásztavukban”, jutalmul cukorkát kaptak.

Kilenc órától a Barangoló Íjász Klub tagjai versenyeztek a ligetben. Nagyon készültek a mai napra, hiszen nem mindennapi esemény nyilvánosan megmutatni tudásukat.

A bemelegítő körök után mindannyian öt hármas sorozatot lőttek, a legjobb eredményben bízva. Ezt követően lehetőség volt arra is, hogy bárki kipróbálhassa ezt a sportot, természetesen az íjász klubosok segítségével.

Táncosaink is felléptek, hiszen a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda műsorának blokkjában a Barangoló Százlábú Tánc-csoport is szerepelt. A csoport negyedik éve működik Androvicz Edina és Rádai Renáta vezetésével, s mint most is, szívesen lépnek fel rendezvényeken.

Délben került sor az íjászverseny eredményhirdetésére. Az oklevelet és a csokit Varchó István, községünk polgármestere adta át a helyezetteknek. Első helyezett Sárközi József, második Sipos Dominika, harmadik pedig Diósi Roland lett.

Időközben az ebéd is elkészült, s bizony jól esett a finom pörkölt a tevékeny délelőtt után. Természetesen ezzel nem ért véget a falunap, hiszen estig szólt a nóta, állt a bál.

Horváth Judit

Fotó: Horváth László, Lipták Lilla Kitti