Itthon vagy, Magyarország szeretlek!

Második alkalommal került megrendezésre Végegyházán délután az Itthon vagy, szeretlek Magyarország!, 2014. szeptember 27-én, a művelődési házban.

A Szent Mihály nap hétvégéjére szervezett programsorozathoz az ország több, mint 1600 helységéről – így Végegyházáról is – csatlakoztak települések azzal a céllal, hogy megmutassák, milyen szép országunk.

Községünk lakóit délután kettő órától várták a művelődési házba, ahol először a Bábika játszóház foglalkozásvezetőivel lehetett kézműveskedni, valamint ügyességi és logikai játékokat játszani. Közben felkerültek azok a rajzok is, melyeket a végegyházi óvodások és iskolások készítettek erre az alkalomra.

Az iskola aszfaltpályáján Kovács Péter várta kerékpáros ügyességi vetélkedőre a gyerekeket, ahol az ügyességi feladatok mellett lehetőség volt totót is kitölteni a biztonságos közlekedésről. A délután fénypontja minden kétséget kizárva Bunyós Pityu volt, aki a végegyházi közönség kedvence is.

A vastaps nem csak a dalait, de humoros bemondásait is gyakran követte. Nem is csoda, hogy nehezen engedték el, még az újrázás után is. Ezt követően Takács Hajnalka és Sutya Ágnes könnyűzenei műsora következett nagy sikerrel.

Este hatkor fény derült arra is, hogy az Itthon vagy-Magyarország szeretlek rajzversenyre kik rajzoltak a legszebben. Az okleveleket és az ajándékokat Varchó István, községünk polgármestere és Skrován Éva adta át.

Az eredmények:

 Az óvodások kategóriájában

I. Barta Lajos. II. Elek Ferenc, III. Fekete Korina, különdíjas Gyovai Adél

Alsó tagozatos iskolások kategóriájában

I. Barta Lili, II. Szalay Balázs, III. Szilágyi Petra

Felső tagozatos kategóriában

I. Gál Noémi, II. Koska Alexandra, III. Csurár Ákos

 

A nap folytatásaként Zoltai Sándor könnyűzenei műsora következett, melyet a Bánk bán Hazám, hazám című dalával indított, e nap mottójának tiszteletére, nagy-nagy sikerrel. Majd dalaival táncba hívta a közönséget, meg is énekeltette őket, s rövid időn belül nagyon jó hangulatot teremtett. Ebben segítségére volt Bába Szabolcs is néhány dal erejéig.

Majd vacsorára invitálták a közönséget, melyet a Napközi Konyha dolgozói készítettek az est vendégeinek. A babgulyás elfogyasztása után – mint ahogyan Magyarországon oly sok helyen egy időben összehangolva – este fél kilenckor következett a tűzgyújtás, mely a Mihály napi hagyományokat idézte fel.

Horváth Judi