Októberfeszt Végegyházán

Első alkalommal került megrendezésre településünkön a Végegyházáért Közhasznú Alapítvány szervezésében a Hagyományteremtő Végegyházi Októberfeszt, melynek házigazdája Varchó István volt.

Az október 6-ai rendezvénynek a művelődési ház és a nagy liget adott otthont. A délutáni programok a suliolimpiával vették kezdetüket, amelynek egyik állomása a Barangoló Közhasznú Egyesület által felállított íjászpálya volt. Emellett még a gyerekek különböző ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat, mint a hullahopp, dekázás, célba rúgás és ugrálókötelezés.

 A polgármester megnyitója után elkezdődött a pörköltfőző verseny. Nemsokkal három óra előtt az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatta a pavilon körül összegyűlt közönséget. Eközben a barangoló asztalainál tömött sorokban, fiatalok és felnőttek várakoztak az általuk kiválasztott csillámtetoválásra, amiket Rádainé Kunos Klára és Lipták Lilla Kitti készített el.

 A civil szervezetek együttműködési megállapodását a Barangoló Közhasznú Egyesület nevében a többi szervezet vezetőjével együtt, Horváth Judit elnök írta alá. Négy órakor a Dél-Békés Mentőcsoport elsősegélynyújtó bemutatója következett.

A művelődési ház udvarán felállított pályán a vállalkozó kedvű emberek az ittas állapotot demonstráló szemüvegben mehettek végig. A nagyteremben az iskolások válogatott műsora után, az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület küzdősport bemutatójával folytatódott a program, melyet az Alkony Nyugdíjas Klub dalcsokra zárt.

A versenyek eredményhirdetése után a bográcsok kiürítése következett, hiszen a jelenlévőket finom vacsorával látták vendégül.  A programsorozatot tábortűz gyújtással zárták a szervezők.

Takács Márk, Tóth Zoltán