Barangol a Mikulás 2014

A Barangoló Közhasznú Egyesület nyolcadik alkalommal szervezte meg mikulásnapi akcióját Végegyházán, hogy december 5-én este megörvendeztesse a gyerekeket.

Akciónk hagyományosan november elején indult, hiszen, ahogyan szoktuk, felhívást tettünk közzé, hogy Mikulásunk szeretne azoknak a kisgyerekeknek ajándékkal kedveskedni, akikhez szerényebb zsákkal érkezett eddig a Télapó. S ahogyan ez eddig is történt, most is sokan hozták el felajánlásaikat, hogy december 2-án, amikor összegyűltünk csomagot készíteni, minél takarosabb ajándékcsomagot tudjunk készíteni a gyerekek számára, természetesen a télapó bácsi megbízásából és irányítása mellett. A mikulás listájának összeállításában pedig az iskola pedagógusai és a védőnő volt segítségünkre, s így több mint száz csomag elkészítésére került sor a nagy napon.

A Mikulás érkezése már napok óta központi téma a gyerekeknél, de a Mikulás és segítői is várták már az ajándékozás estéjét. Szépen sorban bekerültek a csomagokkal megrakott dobozok modern Télapónk „rénszarvas-szánjába”, hogy idejében megérkezhessenek a címzettekhez. Bizony az új típusú négyütemű rénszarvas szánhoz utánfutót kellett kapcsolni, hogy minden ajándék a rendeltetési helyére kerülhessen, és még a mikulás nagy könyve is elférjen.

Hiszen köztudott, hogy a mikulás nagy könyvébe vannak felírva a jó és rossz gyerekek, szerencsére itt nálunk csak jó gyerekeket talált a hófehér szakállú úriember, úgyhogy virgácsot nem is kapott senki, csak a krampusz. S hogy mi minden történt, arról a Mikulás és a krampusz igen sokat tudna mesélni, hiszen versekkel, dalokkal örvendeztették meg őket a gyerekek és természetesen sok-sok szeretettel. Néhány órára mindenki elfeledte a gondjait, bajait, aki részt vett az akcióban, öröm volt látni mások örömét. Nagyon jól éreztük magunkat mi is, akik a Barangoló télapó logisztikai stábjában ténykedtünk.

Nagyon szépen köszönjük a sok-sok játékot, szaloncukrot, ajándékot, valamint minden segítséget, amely lehetővé tette, hogy nyolcadszor is örömet okozzunk Mikulás napján a végegyházi gyerekeknek. Az ünnepi akcióink ezzel nem értek véget, hiszen a karácsonyi ruha- és élelmiszergyűjtésünk még tart, így a karácsonyi ajándékosztást is meg kell szervezni, segítve egy kicsit azokon, akiknek szükségük van ránk. Várjuk tehát továbbra is a felajánlásokat a Barangoló Közösségi Házban, hogy minél több családnak szerezhessünk örömet karácsonykor is.

a Barangoló Közhasznú Egyesület Mikulás Szolgálata