Kis karácsony…Végegyháza 2014

A Barangoló Közhasznú Egyesület hagyományos karácsony előtti rendezvényére 2014. december 22-23. között került sor a végegyházi Civilek Házában.

Egyesületünk már nyolcadik alkalommal várja karácsony előtt a gyerekeket és a felnőtteket, hogy egyre bővülő programjainkon együtt készüljünk az ünnepekre.

Hétfőn kilenc órától délig karácsonyi játszóházzal készültünk, hogy a gyerekek még több karácsonyi ajándékot és karácsonyfadíszt készíthessenek. Lehetett képeslapokat készíteni, gipszfigurákat festeni, zseníliadrótból díszeket alkottunk, WC papírgurigából szaloncukor született, dobozokat is csomagoltunk. Pihenésképpen lehetett színezni és ünnepi foglalkoztatók is voltak kikészítve. Délre sok-sok kreatív csoda készült el, és még a Közösségi Házban felállított karácsonyfa is szépen „felöltözött”.

A másnap korán indult. A játszóház előtt azokat a ruhacsomagokat vittük ki végegyházi családokhoz, melyeket folyamatosan hoztak el felhívásunkra. A sok adományt néhány nappal ezelőtt válogattuk és csomagoltuk, hogy örömet szerezzünk karácsony előtt.

A gyerekeket kedden újdonságokkal is vártuk, hiszen lehetett mézeskalácsot díszíteni és szalmacsillagot készíteni, de a tegnapi foglalatosságokat is folytattuk. Végegyháza Karácsonyfája is szépült a Barangoló Közösségi Ház udvarán, hiszen a világítás elhelyezése után a gyerekek kivitték az ide szánt díszeket is.

Az egyébként is nagy nyüzsgést még fokozta az is, hogy megtettük az előkészületeket ebédünkhöz. Hiszen ahogyan ígértük, ma senki sem ment haza ebédelni, mindenkit vendégül vártuk babgulyásra és finom házi bejglire.

A terítés és tálalás pedig igen gördülékeny volt, hiszen sok szorgos kéz segített a munkálatokban. Délután egy órakor ültünk asztalhoz, s bizony a nagy munka után nagyon jól esett a finom ebéd.

Utána jólesett a játék az udvaron, s két órakor felavattuk Végegyháza Karácsonyfáját. A gyerekekkel felmentünk a színpadra, körülálltuk a fát, és karácsonyi dalokat énekeltünk. Ez után bementünk a közösségi házba, ahol az asztalok már karácsonyi hangulatot árasztottak, a karácsonyfa alatt ajándékok voltak, melyekből mindenki választhatott magának egyet

A mai napon került sor az „Illatos Karácsony” sütisütő verseny eredményhirdetésére is. I. helyezett Gyenes Kinga Katalin, II. helyezett Tóth Zoltán, III. helyezett, s egyben a különdíjas is Rádainé Kunos Klára lett. A zsűri még a délelőtt folyamán megkóstolhatta a finomságokat, mi pedig most ehettünk a süteményekből.

Ettünk, ittunk, beszélgettünk, jól éreztük magunkat. Karácsony előtt úgy gondolom sokaknak sikerült jó időtöltéssel szolgálni, örömet okozni. Ebben sokak segítettek:

Baldáné Ronyecz Piroska, Besenyő Veronika, Faragó Vanessza, Gáborné Mészáros Magdolna, Gyebnár Tibor, Gyenes Mihály, ifj. Horváth László, Horváth László, Juhász Zoltánné, Kunos Ágnes, Kurucz Dániel, Lipták Lilla Kitti, Lipták Zsoltné, Rádainé Kunos Klára, Sallai Klára, Sárközi József, Takács Márk István, Tóth Aladárné, Tóth Piroska és Tóth Zoltán. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani nekik.

A Barangoló Közösségi Ház a téli szünetben most is nyitva áll a gyerekek előtt, hiszen december 27-30. között 14 órától 17 óráig játszóházba várjuk őket.

Horváth Judit