Végegyházi Majális 2015

A Barangoló Közhasznú Egyesület 2015. május 1-jén ismét a Közösségi Házban tartotta meg egész napos majálisát.

Régi idők hagyományát élesztette fel egyesületünk nyolc évvel ezelőtt, s azóta is hagyományosan május első napján a szeszélyes tavasz vidám együtt ünneplésére invitáljuk a végegyházi és környékbeli látogatóinkat. A tavalyi évtől új helyszíne lett rendezvényünknek, a Barangoló Közösségi Ház.

S hogy az érdeklődőket ide csalogassuk, akkor is, és az idén is a Mezőhegyesi Gyöngyszemek Mazsorett Egyesület és a Mezőhegyesi Fúvószenekar volt segítségünkre. Reggel fél kilenckor indultak a ligettől a mazsisok és a zenekar, s mellettük egyre gyűltek az érdeklődők.

Közösen vonultunk a közösségi házhoz, ahol a mazsorett csoportok műsorával kezdődött a Végegyházi Majális. A látványos kezdet után gazdag választékot kínáltunk a folyamatosan érkező látogatóinknak.

Új kezdeményezésünk,a helyi termékek bemutatójának keretén belül a Végegyházi Vásár sátrában a Fazekas Pékség kínálta finom péksüteményeit, melyhez Sárközi József és családja jóvoltából körözött is kínáltatta magát, s mellé tejet is lehetett inni a Rockdairy Kft. jóvoltából. Az első alkalom után reméljük jövőre még többen használják ki ezt a lehetőséget, hogy megmutassák termékeiket. A Mezőkovácsházi Egészségfejlesztési Iroda és a Vöröskereszt Végegyházi szervezete sátra egészségügyi szűrővizsgálatokkal, tanácsadással ált az érdeklődők rendelkezésére.

A barangolós sátorban szokás szerint volt kézműves foglalkozás, ahol nemezből színes tulipánokat lehetett készíteni, a közelgő anyák napjára remek ajándékul. Önmaguk szépítésére csillámtetoválást is kérhettek a jelentkezők, mely jó néhány napig emléke lesz ennek a napnak. A sakkozni szeretők most is fáradhatatlanul játszották a partikat, és szokás szerint szurkolótáboruk is mindig akadt. No és az elmaradhatatlan ugrálóvár… Most is folyamatosan birtokolta a gyermekcsapat. Bőséges választék volt a kirakodóvásárban is, ki is használták ezt a fiatalok.

A nézelődés után, közben is volt mit csinálni, hiszen a szokásos aszfaltrajzverseny várta a fiatal alkotókat, de a felnőttekre is gondoltunk. A végegyházi hímző szakkör kiállításának megnyitójára invitáltuk a felnőtteket, mely eseményre ellátogatott hozzánk Kocsis Klára, a Nemzeti Művelődési Intézet vezetője is. A helyi alkotók hímzései mellett a Mezőkovácsházi Foltvarró Szakkör alkotásaiban is gyönyörködhettek látogatóink. A sportrajongóknak a II. Rongylabdabajnokság utolsó fordulóját ajánlottuk, lehetett szurkolni a kedvenc csapatnak!

A mozgalmas délelőttöt a hagyományos májusfamászás zárta. Próbálkozásban most sem volt hiány, de eredményt csak egy fiatal, Grevletyi István ért el, aki egyszerre két lufival is szegényebbé tette májusfánkat. Egy kis pihenő után következett az Első Végegyházi Kötélhúzó Verseny. Előmérkőzésként a gyerekek erőpróbájának szurkolhattunk, majd jöttek a felnőttek.

Három négyfős csapat mérte össze tudását, s minden erejét bevetve küzdött az elsőségért. Merthogy nagy tétje volt a versenynek, az oklevél mellett egy vándorkupa és egy karton dobozos sör várta a győztest. A többiek bánatára, a győztesek nagy-nagy örömére a Favágók csapata lett az első helyezett. De jövőre visszavárjuk őket!

A következő közlekedési ügyességi vetélkedő a jelentkezők megtréfálása is volt. Hiszen nem járművel, csak gyalogosan kellett a bóják között végigmenni egy pohár vízzel, de a „részeges” szemüveget feltéve. Ezt az ittas vezetést demonstráló szemüveget használva igazán nehéz arra menni, amerre szeretnénk. Hatalmas derültséget is keltettek azok, akik kipróbálták, de éppen ezért nagy sikere volt a feladatnak, s volt aki többször is végigjárta az akadálypályát. Ezután lehetőség volt kipróbálni a karaoket is, bár sokan inkább csak kíváncsiskodtak. Szerencsére azonban volt, aki legyőzte bátortalanságát, nekik nagy élmény volt a nyilvános éneklés.

Tánccsoportok bemutatkozása következett ezután. Tavaly megismerhettük a Star Dance csoportot, akik Ambrózfalváról jöttek. Azóta „megsokasodtak”, s most a Star Dance mellett a Mini, a Small és a Big Star Dance is bemutatkozott színpadunkon, Pintér Renáta vezetésével.

Irigylésre méltó lelkesedéssel és tudással táncoltak, igazán látszott, hogy nagyon szeretnek táncolni. Természetesen végegyházi táncosok is felléptek a táncos blokkban, hiszen az Iskolai Mazsorett Csoport, a nyolcadikos Lányok és a Táncoló Tappancsocskák lánytagjai is nagyon készültek a mai napra.

Könnyed zenei szórakozást nyújtottak az ezután fellépő zenészek: Stayer Edgar, Orsós János és Horváth András Zsolt. Az ismert slágerek vidám hangulatot nyújtottak, együtt lehetett dúdolni, énekelni a dallamokat. Majd a Duma’Színház következett, akik mindig nagy sikerrel lépnek fel, s nagy szeretettel fogadja őket a végegyházi közönség. A Duma Zsolt vezette csoport is nagyon készült, s talán az égiek is látták ezt, mert az eső csak a műsor után kezdett el cseperegni. Annyi időnk még volt, hogy a delfines, telefonos, négyzetes, körös, napocskás és holdacskás nyerő tombolaszelvények ajándékai gazdáikhoz vándoroljanak, s ezzel az idei majálisunk véget ért.

A Végegyházi Majális egyik fő rendezvénye a Barangoló Közhasznú Egyesületnek, sokféle hagyományos és új programmal készülünk, hiszen számunkra fontos az, aki eljön! Kellemes, színes napban lehetett része az egész napos rendezvényünk vendégeinek, könnyed kikapcsolódást nyújtva a szürke mindennapok után és előtt. Örültünk, hogy a tavalyihoz képest még többen eljöttek az új helyszínünkre, hiszen itt, a közösségi házban családiasabb légkörben tudunk együtt ünnepelni.

A 2015. évi Végegyházi Majális egész napos rendezvényének sikeréhez segítségükkel, felajánlásukkal sokan hozzájárultak:

Alkony Nyugdíjas Klub, Augusz Mihályné, Bagdi Tamás, Baráth Mihály és Baráth Mihályné, Besenyő Veronika, Bognár Róbertné, Császár Vilmosné, Csurár Hermina, Duma’Színház, Duma Zsolt, Egyházközösség, Elek János, Elek Jánosné, Fazekas Pékség Végegyháza, Fodor Ildikó, Fülöp Sándor, Groman Árpád, Guti Pálné, Gyebnár Tibor, Gyenes Mihály, Hajdú Tamás, Horváth András, Horváth Judit, ifj. Horváth László, Horváth László, Iskolai Mazsorett Csoport, Juhász Zoltánné, Kassai Kinga, Kelemen Erzsébet, Király Józsefné, Korompai Sándor, Körözsi Krisztina, Krcsméri Tibor, Kunos Ágnes, Lipták Lilla, Mezei Katalin, Mezei Tiborné, Mezei Tibor, ifj. Mezei Tibor, Mezőhegyesi Gyöngyszemek Mazsorett Egyesület, Mezőhegyesi Fúvószenekar, Mezőkovácsházi Egészségfejlesztési Iroda, Mezőkovácsházi Foltvarró Szakkör, Mikula Istvánné, Molnár Ferencné, Mozgáskorlátozottak Egyesületének Végegyházi Csoportja, Némethné Jegyinák Tímea, Orsós János, Paulik Margit, Paulikné Szabó Ildikó, Pintér Renáta, PRO-IT Management Kft., Rácz László, Rádainé Kunos Klára, Rockdairy Kft., Sári László, Sári Sándor, Sarkadi Játékbolt, Sárközi József, Sárközi Józsefné, Sárközi József és családja, Star Dance és a Mini, Small és Big Star Dance csoport, Stayer Edgar, Szabó József és családja, Szent György Patika, Szülői Munkaközösség, Takács Márk, Takarékszövetkezet, Végegyházi Kábeltelevízió, Végegyházi Közösségfejlesztők Egyesülete, Végegyháza Községi Önkormányzat, Végegyházi Sporthorgász Egyesület, Végegyházi Vagyonvédelmi Polgárőr Egyesület, Vöröskereszt Végegyházi Alapszervezete. Köszönjük szépen!


Jövőre ismét majálisozzunk együtt a Barangoló Közösségi Házban!

Barangoló Közhasznú Egyesület