Mozgáskorlátozottak találkozója

A Mozgáskorlátozottak Egyesületének Végegyházi Csoportja 2015. május 9-én rendezte meg hagyományos találkozóját a végegyházi művelődési házban.

A végegyházi csoport hívására nem csak a helyiek, hanem Orosháza, Nagyszénás Békéssámson, Kaszaper, Gádoros, Csorvás és Nagybánhegyes Mozgáskorlátozott Egyesületének tagjai is eljöttek, hogy együtt töltsék el kellemesen ezt a mai napot. A vendégeket elsőként Elek Jánosné, a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Végegyházi Csoportja vezetője üdvözölte, majd átadta a szót Varchó Istvánnak.

Polgármester úr a megjelentek köszöntése után többek között ezt mondta: „Olyan emberek találkozója ez, akiknek a hétköznapokon igen gyakran kell szembesülni betegségükből adódó nehézségekkel. Hozzá szoktunk már, és elfogadva a sors akaratát tudunk úgy együtt élni problémáinkkal, hogy lehetőség szerint ne túl gyakran foglalkozzunk ezekkel a mindennapokon.  Legyünk erősek, legyünk optimisták, igyekezzünk az élet szép, számunkra jó dolgait előtérbe helyezni! Adjunk szeretetet embertársainknak, és segítsünk egymásnak! Tiszteljünk minden embert és lássuk mindenkiben a jót! Viseljük méltósággal az életünket nehezítő problémákat! Amennyiben ilyen módon élünk, sokkal boldogabbá válnak mindennapjaink. És mi képesek vagyunk sorsunk alakulását jó irányba terelni, a hétköznapokon és az ünnepnapokon egyaránt.

A mai nap legyen a szórakozás, a kikapcsolódás napja minden jelenlévő számára. Erősödjék az összetartozás, az összetartás érzése a jelenlévőkben, a mai világunkban ez igen nagy értéknek tekinthető!” A következő időszakra jó egészséget, s a mai napra kellemes szórakozást kívánt a találkozó résztvevőinek.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületének Végegyházi Csoportja egész évben igyekszik segíteni a hozzájuk fordulókon, s Elekné Julika e rendezvényen megköszönte Rácz Lászlóné és Molnár Ferencné segítségét, melyet a csoportban végeztek.

Az ünneplés az iskolások műsorával folytatódott, akik táncos produkcióikkal vidám hangulatot varázsoltak a teremben, s a közönség jutalma, a taps sem maradhatott el. A további vidám hangulat is garantált volt, Lázár Szilveszter és Szántó László jóvoltából.

Kellemes muzsikaszó, tánc, ebéd és tombolasorsolás tette teljessé ezt a napot. Hogy a hétköznapokon is lehessen a vidám ünnepnapokra emlékezni.

Horváth Judit