Eljött végre a kedves Télapó!

Az idei évben kilencedik alkalommal szervezte meg a Barangoló Közhasznú Egyesület a Barangol a Mikulás akcióját Végegyházán. Nem kevesebb, mint 132 gyereket keresett meg télapónk, aki így 59 családnál tette tiszteletét. A Mikulás és rénszarvasai, no meg természetesen a krampusz december ötödikén délután vette nyakába a falut, hogy mosolyt csaljon a gyerekek arcára.

 

 Az idei évben ugyanis minden végegyházi családnak lehetőséget adtunk, hogy fogadja a mikulásunkat, és ennyien éltek a lehetőséggel. Az ajándékokat már egész évben gyűjtöttük, számos játékot, sok szaloncukor felajánlást kaptunk, és így nem jelentett gondot teletömni a mikulás puttonyát. Természetesen minden gyermeket meglepett a mikulásunk valami ajándékkal, hiszen erről szól az ünnep, és mint azt tudjuk, Végegyházán csak jó gyerekek vannak, legalábbis a Mikulás és segítői szerint.

A készülődés során összegyűjtöttük, ha szükséges volt megjavítottunk, vagy kimostunk minden felajánlott ajándékot, szortíroztuk életkor szerint, és a gyerekeknek névre szóló csomagokat készítettünk. Segítve ezzel is a mikulás nehéz munkáját. A tegnapi napon véglegesítette a télapó a nagykönyvében a gyerekek névsorát, számba vette az elkészített ajándékcsomagokat, és mivel mindent rendben talált, a rénszarvasainak is gyülekezőt fújt.

 

A rénszarvasok ilyenkor hihetetlen sebességgel tudják a szánt húzni, így mindenkihez eljut a télapó. Mivel már annyira sok a gyerek a világon, hogy több télapó is munkába állt, hírek szerint Végegyházán is három télapó rója az utcákat, keresi fel a gyerekeket.

De ez egyáltalán nem baj, azt gondoljuk, inkább a télapók álljanak sorba a gyerekeknél, mint hogy valaki kimaradjon az ajándékozásból.

A gyermekek nagyon várták már az öreg mikulást, volt aki dallal, volt aki verssel köszöntötte, és olyan is volt, aki ijedtében az asztal alá bújt, vagy elpityeredett, meglátva a mikulást és a segítőjét, de a végén mindenki megkapta az ajándékát, és boldogan bontogatta a csomagját.

Az akció során az egész falut bejártuk, és talán egy kis időre feledtettük a gondokat is. A tízedik Barangol a Mikulás akció a holnapi naptól megkezdődik, hiszen elkezdjük gyűjteni az ajándékokat a következő évre, azért, hogy mindenkinek jusson mikulás ajándék jövőre is.

Szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik segítségével kilencedjére is meg tudta ajándékozni barangoló Mikulásunk a végegyházi gyerekeket, azoknak, akik a csomagba valót adományozták, akik a gyerekek csomagjait elkészítették, és nem utolsósorban köszönjük a Mikulás, a krampusz és a rénszarvas segítségét, akik a csomagokat a gyerekekhez eljuttatták.

Horváth László