Kétéves a Barangoló

Ezzel a címmel rendezett fotókiállítást a Barangoló Közhasznú Egyesület, melynek megnyitója 2009. október 30-án 16 órakor volt a Barangoló Gyűjteményes Házban.

A Barangoló Közhasznú Egyesület 2007. október 3-án lett hivatalosan bejegyzett szervezet. Az eltelt két esztendő alatt számtalan programot szerveztünk községünkben, Végegyházán. Természetesen minden fontos eseményt megörökítettünk, lefotóztunk. Ezekből a képekből válogattunk, hogy segítségükkel felelevenítsük a mögöttünk lévő időszakot, visszaidézve sok-sok érdekes, tartalmas emléket.

A megnyitón Mihály Terézia örvendeztette meg a látogatókat mesemondásával és szavalatával. A „barangolós” képek láttán jó néhány történet előkerült, hiszen sokan személyesen is részt vettek nem egy rendezvényünkön. Volt, aki először járt itt, a Gyűjteményes Házban, ők felfedezték a ház többi szobáját is. A kiállítás jó alkalmat teremtett arra is, hogy az idelátogatók beszélgessenek, találkozzanak egymással.

A két év rendezvényeinek, eseményeinek fotóit rendezgetve és válogatva döbbentünk rá, mennyi eseményt, műsort szerveztünk. A rendezvényeken szinte a teljes falu megfordult, részt vett, szórakozott, vagy segédkezett. Szigorúan véve ez a kiállítás azt mutatja be, mit tettünk mi végegyháziak az elmúlt két évben azért, hogy jobban érezzük magunkat itthon. Ez a kétéves munka vezetett oda, hogy eddigi legnagyobb vállalkozásunk, a Barangoló Gyűjteményes Ház létrejöhessen, és otthona legyen ennek a tárlatnak.

A fotókiállítás még néhány hétig látható lesz a Gyűjteményes Ház nyitvatartási idejében, vasárnaponként 10-12 óráig. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

- HJ -