Játszóház az őszi szünetben

A Barangoló Közhasznú Egyesület játszóházba várta a gyerekeket 2013. október 30-31-én a Civilek Házában.

Ez alkalommal halloween napja alkalmából várta több fajta tevékenység a gyerekeket. Jó volt mindent kipróbálni, s maradandót alkotni, hiszen a szellemvilággal érdemes jóban lenni. Persze mindezt természetes anyagokból csináltuk, hiszen a világban már így is túl sok a mesterséges anyag.

Lehetett színezni és foglalkoztató feladatokat megoldani. Lehetett üdvözlőlapot készíteni, melyek főszereplői akár szellemek, denevérek, boszorkányok is lehettek, dekoratív képet nyújtva. Tovább szőve a gondolatmenetet pókhálót is lehetett kivágni, s még hatásosabbá lehetett tenni egy-egy pókkal a közepében.

Dió, hurkapálcika, papír zsebkendő és szalvéta segítségével szellemek is születtek a játszóházon, kísértetlámpással és természetesen töklámpással együtt. Közben a nagyobbak PET palackból madáretetőt is készítettek a közösségi ház fáira, hiszen közeleg a tél és a szárnyas barátainkra is kell gondolni.

Úgy gondolom oly sokat alkottunk, hogy a szellemek és kísértetek elégedettek lehettek, nem csak a gyerekek számára jutott hazavinni való, de a Közösségi Ház is kellő dekorációt kapott.

A szellemgyártás szünetében íjászkodásra is jutott idő, s a járatlanabbakat a Barangoló Íjász Klub tagjai segítették.

A játszóház végén, leoltottuk a villanyt, s a sötétben lehetett ijesztgetni egymást, ami nagyon jó elfoglaltságot jelentett mindenkinek, jókat lehetett sikongatni közben. A rendrakás közben is mindig szakítottunk időt a félelemkeltésre, mely kis mértékben szórakozás is, mint ahogyan a mai nap is mutatta.

Az ökojátszóház segítői, támogatói: Horváth László, Juhász Zoltánné, Kassai Kinga, Rádainé Kunos Klára, Rádai Renáta, Takács Márk és a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás pályázata.

Horváth Judit

Fotó: Takács Márk, Horváth László