Nagy hohoho …, már nyolcadszor

A Barangoló Közhasznú Egyesület az idén nyolcadik alkalommal rendezi meg hagyományos horgászversenyét, amelynek helyszíne eddig mindig a Száraz-ér partja volt. Sajnos az idei évben a vízminőség nem teszi lehetővé, hogy továbbra is a hagyományos helyszínen rendezhessük versenyünket.

Hihetetlen az a nemtörődömség és barbárság, amivel folyamatosan tönkre teszik a Száraz-eret! Évről évre rosszabb a helyzet! Úgy tűnik, akiknek a feladata a csatorna karbantartása lenne, más elfoglaltságot találtak maguknak. Az elmocsarasodás és a teljes poshadás így nem teszi lehetővé, hogy a Száraz-ér partján horgászversenyt rendezzünk, ezért az idei évben a Végegyházi Sporthorgász Egyesület sietett a segítségünkre, és a horgásztavukon adnak helyt a hagyományos versenyünknek.

Az első viadalra 2008-ban került sor, azóta minden évben megrendezzük a csak végegyházi horgászoknak kiírt versenyt. A megmérettetés fődíja az abszolút elsőnek díszes vándorserleg, amelyet a Barangoló Közhasznú Egyesület alapított, a gyermek- és felnőtt kategóriákban pedig érem és tárgyjutalom a helyezettek díja. Ez az egyik legrégebbi hagyományos rendezvényünk, amelyet megrendezünk évről évre, esőben, szélben is hajkurászva a halakat. Szintén hagyomány, hogy a versenyen résztvevőket vendégül látjuk egy tál paprikás krumplira, az idén sem lesz másképp. A Nagy Ho-Ho-Ho Horgász Kupát szeptember 26-án reggel nyolc órától rendezzük /regisztráció reggel 7.30-tól/, nevezési határidő: szeptember 24.

Szükségmegoldás, hogy a tóra kell vinnünk a versenyt. Reméljük, hogy jövőre már olyan kezekben lesz a Száraz-ér, hogy a halak is visszatérnek, mert ennek a versenynek a mi vizünk az igazi helye.

Horváth László

A verseny részletes kiírása itt olvasható: