Végegyháza Községi Önkormányzat és a Barangoló Közhasznú Egyesület 2016. március 14-én, délelőtt 9 órától rendezte meg a Végegyháza Kupa egyéni sakkbajnokságot a barangoló Közösségi Házban.

A helyszínen regisztráló versenyzők már reggel 8 órától érkeztek a közösségi házban, s hamarosan vidám hangulatú eszmecserével várták a bajnokság kezdetét.

Kilenc órakor hagyományosan Baráth Mihály nyitotta meg a versenyt, örömét fejezve ki, hogy erre az alkalomra mindig összegyűlnek a sakk szerelmesei. Hiszen ez a szellemi sport olyan életérzést jelent, amely egy életre szól. Versenybírónk ez alkalommal is Kovalcsikné Borombós Edit volt, aki elöljáróban elmondta a verseny szabályait, kisorsolta az első forduló egymással küzdő játékosait.

Összesen 13 sakkbarát ült le a sakktáblák elé. Igaz páratlan volt a társaság, de mégis mindenki játszhatott, hiszen versenybíránk lánya, Kovalcsik Anett, aki Országos Egyéni Diák Sakkolimpiai Bajnokságon már helyezést ért el, az erőnyerő játékosokkal játszott, természetesen versenyen kívül. Így az erőnyerő a kapott pontján kívül „bemelegíthetett” a következő sakkparti előtt.

A verseny 7 fordulós svájci rendszerben zajlott, egy-egy fordulóra 15 perce volt a játékosoknak. A játszmák végén kis pihenő, kávé és üdítő mellett lehetett szurkolni a hosszabb mérkőzést játszó sakkozóknak, lehetett az esélyeket latolgatni, a lépéseket elemezni. Majd újabb fordulón lehetett bizonyítani. Végig szoros volt az állás, volt miért küzdeni.

Mindeközben bográcsban főtt a finom ebéd, melynek illata ínycsiklandóan jelezte, hogy hamarosan a végéhez közeledik a sakkbajnokság.

Délután egy órakor az eredmények összesítése után minden készen állt, hogy kihirdessük a verseny eredményét.

A versenyzők visszaültek az immáron üres asztalokhoz, s az eredményeket Varchó István, községünk polgármestere hirdette ki.

I. helyezett Sári Márk lett, aki így elnyerte a VÉGEGYHÁZA KUPA 2016. ÉV BAJNOKA címet.

II. helyezett Szlamcsik András

III. helyezett Klovács János

IV. Horváth András Zsolt

V. holtversenyben Barkó Ferenc és Fülöp Sándor

VII. holtversenyben Fülöp József és Kovács Árpád Attila

IX. holtversenyben Garamvölgyi Zoltán, Gedó András és Kovács László

XII. Kiss Károly

XIII. Kemény István

Az idei verseny legidősebb versenyzője Kiss Károly, legfiatalabb versenyzője pedig Sári Márk volt.

Valamennyi versenyzőt oklevéllel és ajándékkal leptünk meg, majd a verseny lezárásaként finom ebéd mellett beszélgettünk még egy ideig.

A Végegyháza Kupa egyéni sakkbajnokságot támogatta és segítette: Csurár Ákos, Horváth László, Kovalcsikné Borombós Edit, Mikula István, Sári László, Szabó Andrea, a Barangoló Közhasznú Egyesület és Végegyháza Községi Önkormányzat. Köszönjük szépen!

Horváth Judit