Végegyháza Községi Önkormányzat és a Barangoló Közhasznú Egyesület 2017. március 19-én, délelőtt 9 órától rendezte meg a Végegyháza Kupa egyéni sakkbajnokságot a barangoló Közösségi Házban.

A helyszínen regisztráló versenyzők már reggel 8 órától érkeztek a közösségi házban, s hamarosan vidám hangulatú eszmecserével várták a bajnokság kezdetét.

Kilenc órakor hagyományosan Baráth Mihály nyitotta meg a versenyt, örömét fejezve ki, hogy erre az alkalomra mindig összegyűlnek a sakk szerelmesei. Hiszen ez a szellemi sport olyan életérzést jelent, amely egy életre szól. Versenybírónk ez alkalommal is Kovalcsikné Borombós Edit volt, aki elöljáróban elmondta a verseny szabályait, kisorsolta az első forduló egymással küzdő játékosait. Összesen tíz sakkbarát ült le a sakktáblák elé, hogy kiderüljön, idén ki lesz a legjobb.

A verseny 7 fordulós svájci rendszerben zajlott, egy-egy fordulóra 15 perce volt a játékosoknak. A játszmák végén kis pihenő, kávé és üdítő mellett lehetett szurkolni a hosszabb mérkőzést játszó sakkozóknak, lehetett az esélyeket latolgatni, a lépéseket elemezni. Majd újabb fordulón lehetett bizonyítani. Végig szoros volt az állás, volt miért küzdeni.

Mindeközben bográcsban főtt a finom ebéd, melynek illata ínycsiklandóan jelezte, hogy hamarosan a végéhez közeledik a sakkbajnokság.

Délután egy órakor az eredmények összesítése után minden készen állt, hogy kihirdessük a verseny eredményét.

A versenyzők visszaültek az immáron üres asztalokhoz, s az eredményeket versenybírónk, Kovalcsikné Borombós Edit hirdette ki.

I. helyezett Szlamcsik András lett, aki így elnyerte a VÉGEGYHÁZA KUPA 2017. ÉV BAJNOKA címet.

II. helyezett Klovács János

III. helyezett Sári Márk

IV. Barkó Ferenc

V. Kovács Árpád Attila

VI. Horváth András Zsolt  

VII. Kovács László

VIII. holtversenyben Garamvölgyi Zoltán, Gyovai Csanád és Kiss Károly

Valamennyi versenyzőt oklevéllel, az első hat helyezettet ajándékkal is megleptünk, majd a verseny lezárásaként finom ebéd mellett beszélgettünk még egy ideig.

A Végegyháza Kupa egyéni sakkbajnokságot támogatta és segítette: Besenyő Veronika, Horváth Judit, Horváth László, Király Sándor, Kovács Árpád Attila, Kovalcsikné Borombós Edit, Sári László, Szlanyinka Ferenc, a Barangoló Közhasznú Egyesület és Végegyháza Községi Önkormányzat. Köszönjük szépen!

Horváth Judit