Barangoló Bejárós Tábor-Tábori Napló: A harmadik hét

 

A hét elején előkészített agyagot vettük elő a mai délelőtt, hogy teret adjunk fantáziánknak, és mindenfélét készítsünk, formázzunk belőle.

Két asztalnál dolgoztunk, s az agyag golyók mellett vizet és kihegyezett hurkapálcikákat is készítettünk ki. Lehetett lapítani, görgetni, ki mit akart készíteni, s természetesen közben nem csak a kezünk, karunk, de a ruhánk is egyre több agyagot kapott.

No de az alkotókedv legyőzi a tisztaságmániát, s különben is…, már úgyis olyan lett! Egyre érdekesebb műalkotások születtek, s az elkészült műveket kitettük száradni a napra. Előtte mindenki belevéste monogramját, hogy később megismerjük majd.

Laci bácsi közben begyújtotta a kemencét, hogy a kész agyagfigurákat ki is tudjuk égetni. Szépen összepakoltuk az égetni valókat, és uccu be a kemencébe. A hétvégét ott fogják majd tölteni, s csak hétfőn vesszük majd ki a kemence gyomrából.

Ennyi tennivaló a harmadik hét utolsó napjára éppen elég volt, a tegnapi nap „fáradalmai” után, de a nagy melegre való tekintettel ma is vízi pisztolyoztunk. No meg finomság is akadt: sárgadinnye, sütemény, barackmag és jégkrém.

Három óra után a hirtelen jött nyári zápor bezavart ugyan a közösségi házba, de így ismét alkalmunk volt játszani a tavalyi nagy társasjátékunkkal, ha csak egy icipicit is.

A FÖLD hete így ért véget, Jövő héten már az utolsó hét, a VÍZ hete következik.