VÉGEGYHÁZA KUPA

Végegyháza Község Önkormányzata és a Barangoló Közhasznú Egyesület 2018. március 18-án rendezte meg hagyományos egyéni sakkbajnokságát a Barangoló Közösségi Házban.

A nagy múltú sakk klub megszűnése után 2010-től a Barangoló Közhasznú Egyesület rendezi meg a sakk szerelmeseinek ezt a versenyt, községünk önkormányzatának segítségével. Sajnos a sakkozók száma egyre kevesebb, így még inkább örömteli ez az esemény, hiszen ilyenkor mindig visszaemlékezünk a végegyházi sakkeseményekre, különösen a gyereksakkozókra. Sajnos a szép történések mellett szomorúak is vannak. Tavaly ilyenkor még közöttünk volt Sári Márk, akire most, a verseny elején emlékeztünk vissza.

A Végegyháza Kupa sakkversenyét igyekszünk a régi hagyományok szerint megrendezni, így most is Baráth Mihályt kértük fel, nyissa meg a versenyt. Mihály elmondta, nagy örömmel olvasta rendezvénynaptárunkban, hogy idén is megrendezésre kerül ez a sakkesemény, hiszen jó látni a sakkbarátok közösségét.   

Sajnos Borombós Edit, állandó versenybíránk, elfoglaltsága miatt nem tudta vállalni a mérkőzések levezetését. E tiszt betöltését idén Horváth András Zsolt vállalta magára. Idén csak öten érkeztek a sakkbajnokságra, s a versenyzők megegyeztek abban, hogy nem 7 fordulós svájci rendszerben zajlanak a játszmák, hanem körmérkőzésekkel döntik el az elsőséget.

Régi, összeszokott társaság kezdte meg a versenyt, családias légkör uralta a közösségi házat. A játszmák között kávé, üdítő, sütemény kínáltatta magát, valamint készült a mai ebédünk, sertéspörkölt bográcsban, melyet Mikula István főzött nekünk. S persze mindig maradt idő beszélgetésre, múltidézésre is. No meg szurkolásra is. Az sem volt baj, ha valaki veszített, hiszen ez csak játék. Persze az eredményhirdetést mindenki várta a mérkőzések után.

Előtte mindenki kiválasztotta az ajándékok közül a neki kedves tárgyat, ez is a régi idők hagyományát követte. Közben az ebéd is elkészült. Előtte azonban következett az eredményhirdetés. A díjakat Vajda Norbert, községünk polgármestere adta át.

Az I. helyezett ebben az évben is Szlamcsik András lett, aki így elnyerte VÉGEGYHÁZA 2018. ÉV EGYÉNI BAJNOKA címet. Így a vándorkupát újabb egy évig őrizheti majd.

II. helyezett Horváth András Zsolt

III. helyezett Barkó Ferenc

IV. helyezett Kemény István

V. helyezett Garamvölgyi Zoltán

Valamennyi versenyzőt oklevéllel és ajándékokkal is megleptünk, majd asztalhoz ültünk, hogy együtt költsük el ebédünket. A kellemes délelőttöt követő finom ebéd mellett jókedvű beszélgetéssel zárult a sakkesemény.

A Végegyháza Kupa egyéni sakkbajnokság megrendezését segítette és támogatta: Barkó Ferenc, Horváth András Zsolt, Horváth Judit, Horváth László, Mikula István, Sári László, a Barangoló Közhasznú Egyesület, Végegyháza Község Önkormányzata.

Köszönjük szépen!

Horváth Judit