SZABADIDŐSPORTOS KÖZGYŰLÉS MEGLEPETÉSSEL!

A Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa 2018. április 7-én tartotta évi rendes közgyűlését Békéscsabán. A közgyűlés kellemes meglepetéssel zárult a Barangoló Közhasznú Egyesület számára, amely néhány éve csatlakozott a szervezethez.

Domokos András, a Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa elnöke beszámolójában elmondta, hogy minden évben célul tűzik ki a sportolási szokások fejlesztését, a rendszeres sportolásra való ösztönzést, a szabadidő sporttal való eltöltésének fontosságát. Több mint 800 sikeres, hagyományosnak tekinthető, az egészséges életmód terjesztése érdekében nagy tömegeket megmozgató, minden korosztályt átfogó rendezvényt bonyolítanak le az év során. Tudatosítják, hogy az egészségnél és a közösen átélt élményeknél nincs nagyobb kincs.

Jelenleg 72 tagklubbal működnek együtt, így tevékenységükkel az egész megyét behálózzák. Megyei kapcsolatrendszerükön keresztül sok közösséghez eljutnak, bevonva őket programjaikba. A Barangoló Közhasznú Egyesület 2014-ban csatlakozott a klubhoz, igyekezve aktív szabadidős tevékenységgel színesíteni a palettát. A megyei szervezet 2002 óta vándorserleget ad át a szervezett szabadidős programok elismeréseként egy-egy tagközösségének. A közgyűlés végén ezt az elismerést a barangoló Közhasznú Egyesület kapta, melyet Takács Márk István, az egyesület elnökségi tagja vett át.

Egy éven keresztül tehát mi őrizzük majd a serleget, s igyekszünk ezután is gazdag szabadidős tevékenységgel gazdagítani településünk életét.

Barangoló Közhasznú Egyesület