„A SZÍV A VÍZNEK SZALUTÁLT”

Szép számmal érkeztek a nagy ho-ho-ho horgászok a Végegyházi Horgásztó partjára, hogy összemérjék csalijuk, no és saját erejüket, s természetesen, hogy jól érezzék magukat 2018. szeptember 23-án, vasárnap délelőtt.

A Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy Ho-Ho-Ho Horgászkupa egyéni kishalfogó versenyét. S bár hagyományos helyszínünk, a Száraz-ér idén sem kecsegtetett semmi jóval elhanyagolt állapota miatt (mely már sok éve felháborodással tölti el a végegyháziakat), a sporthorgászok most is szívesen láttak bennünket horgásztavuknál. A nagy meleg véget ért ugyan, de a hűvösebb, borúsabb idő talán még jobban is kedvezett a nevező horgászoknak, akik között idén az ifjú korosztály is képviseltette magát. Idén így újra két kategóriában versenyezhettek úszós készségükkel a pecabot szerelmesei: felnőtt és gyermek kategóriában.

Reggel nyolc óra előtt sorsoltuk ki érkezési sorrendben a helyeket, hogy nyolckor kezdődhessen a nagy megmérettetés. A verseny szabályait Horváth László ismertette, majd ki-ki elfoglalta saját helyét a Végegyházi Horgásztó partján. Mindenki saját csoda csalijával és etetőanyagával látott neki a versenynek, s már az első percekben érkeztek is a kishalak.

Előfordult, hogy kis ponty is akadt a horogra, de ezen a napon ők megúszták a fogságot, hiszen csak a kishalak, a keszeg, a kárász vagy a naphal volt most a nyerő. S ahogy az már a horgászoknál megszokott, szükség esetén a sporttársak kisegítették egymást, a felnőttek segítettek a gyerekeknek, beindult a beszélgetés vagy akár a viccelődés.

S míg a verseny résztvevői elmélyülten figyelték úszóikat, beüzemelt a tábori konyha is. Megkezdtük a krumpli és hagymapucolást, a virsli, a kolbász és a paprika, a paradicsom felszeletelését. Mert persze ebédre hagyományosan paprikás krumplit készítettünk.

Szépen, kényelmesen ki-ki végezte dolgát, sőt még a szurkolók is megérkeztek, hogy tanácsokkal lássák el ismerőseiket. Néha-néha még a nap is kisütött, tehát minden kedvünk szerint alakult.

A verseny négy órája pedig olyan hamar eljött, a déli harangszó jelezte, jöhet a mérlegelés. A verseny helyszíneit Boros Zoltán járta végig, hogy kiderüljön, a délelőtt folyamán ki mennyi halat is fogott.

Volt aki többet, volt aki kevesebbet, de a saját halak mérlegelése mellett a többiek eredményeit is kíváncsi tekintetek figyelték. S mikor már mindenki kifogott hala visszavándorolt a horgásztóba, jöhetett az összepakolás, rendrakás. Ennyi idő elég is volt arra, hogy megszülessen a végeredmény, s a versenyzők összegyűltek a nagy kiülőhöz az eredményhirdetésre.

A díjakat Horváth László osztotta ki, elsőként az előző évi horgászverseny abszolút győztesének, Kovács Kingának adta át a horgászszobrocskát, mely a vándorkupát váltotta ki. De a kupa idén sem vándorolt máshová, hiszen Végegyháza község Nagy Ho-Ho-Ho Horgásza Vándorserleget a 2018. évben is Kovács Kinga vihette haza, hiszen nem csak a felnőtt kategória 1. helyezését szerezte meg, de ő lett a verseny abszolút győztese is. Így további egy évig őrizheti ismét a vándorkupát.

A felnőtt kategória 2. helyezettje Kovács Dávid, 3. helyezettje pedig Molnár László lett.

Gyerek kategóriában 1. helyezett Szabó Márk, 2. helyezett Csurár Richárd, 3. helyezett pedig Faragó Natália lett. A helyezettek mindkét kategóriában érem és oklevél díjazásban részesültek, valamint tízéves barangolós pólót kaptak ajándékba. Minden gyermekversenyzőt egy-egy tábla csokival is megleptünk. Sőt még a legidősebb versenyzőnket, Fábián Istvánnét, s a legfiatalabb versenyzőt, Kovács Dzsenifert is megleptük egy-egy csokival az emléklap mellé.

Az eredményhirdetés után a közös fotózkodás sem maradhatott el, s után együtt fogyasztottuk el a bográcsos paprikás krumplit, mely mindenkinek ízlett, ez a repetakérésekből is egyöntetűen látszott. Az amatőr szakácsok – Horváth Judit, Horváth László és Vajda Norbert – tehát finomat főztek, feltéve a koronát a XI. Nagy Ho-Ho-Ho Horgászversenyre.

A versenyt támogatta: Horváth Judit, Horváth László és Vajda Norbert.                                   

Horváth Judit