ÜTŐS HÉTFŐ

Újszerű rendezvényre került sor a végegyházi tornateremben 2018. október 22-én délelőtt. A Barangoló KHE, a Savio Szent Domonkos katolikus Általános Iskola Végegyházi Telephelye, a Végegyházi Gyermekekért Egyesület és az Asztalitenisz Sportkör által szervezett rendezvénynek az asztalitenisz állt a központjában.

A Bács-Kiskun – Békés - Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség Dél-alföldi Mozgolódó EFOP-1.8.6.-17-2017-00048 rendezvénysorozatának három éves időtartama alatt több száz rendezvényre kerül sor. Ebből Békés megyében a heti rendszerességű sportfoglalkozások mellett több mint száz esemény valósul meg.

A Békés Megyei Szabadidősport Szövetséggel kialakított jó kapcsolatunk tette lehetővé, hogy négy rendezvény a mi településünkön valósuljon meg. Az asztalitenisz program mellett az szólt, hogy Végegyházán nagy hagyományai vannak a pingpongnak, és ezt szerettük volna még inkább erősíteni, különösen a fiatalabb generáció körében. Ennek érdekében nem csak a plakátok hívták az érdeklődőket, de szájhagyomány útján is terjedt a hír.

A délelőtt kilenc órakor kezdődő rendezvényre már jóval előtte érkeztek, akik abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy segíthettek a pingpongasztalok összeállításában.

A közös munka hamarosan meghozta gyümölcsét, s rögtön kezdődhetett a játék. Hamarosan egyre többen és többen érkeztek, egyik partit követte a másik. Szurkolókban sem volt hiány!

Időközben harapnivaló is készült az energia pótlására, zsíros kenyér paprikával, lila hagymával. A kisebbek kirakózhattak, színezhettek, ügyességi játékokat próbálhattak ki vagy „csak” játszhattak. A nagyobbak – az asztalra várakozás idejéig – tereferéltek egymással, hiszen manapság ritka az ilyen közösségi alkalom.

Az Ütős Hétfő délelőtti három órája így nagyon hamar eltelt. A rendezvény ideje alatt Szántó László, a rendezvény mozgásszervezője folyamatosan figyelte a játékosok technikáját, tudását, s időközben megszületett a játékosok között korcsoportonként a sorrend is.

S bár nem versenyeztünk hivatalosan, mégis kíváncsian gyűltünk össze az eredményhirdetésre.

A négy korcsoport helyezettjei büszkén vették át okleveleiket, érmeiket, de a többi résztvevő is megelégedve indult haza, hiszen egy jó hangulatú közös délelőttöt tudhattunk magunk mögött. Melynek természetesen majd lesz folytatása!

Barangoló Közhasznú Egyesület